torstai 19. heinäkuuta 2018

Itsenäinen estevalkan sijasta ja leikkitunnin välikäyntiohjelma

Torstaina piti olla estevalkka illalla mutta open aikataulujen takia siirtyi eteenpäin. Jatkoin siis uimareissulta tallille ja ratsastin Hempan vielä itsenäisesti kentällä. Lämmintä yhä reilu +30°C!

Alkuun Hemppa oli taas huonon tuntuinen ja ravissa töpötteli molempiin suuntiin. Mietin että jäikö satula liian eteen. 120-senttinen vyö oli käynyt niin lyhyeksi etten meinannut saada sitä enää ollenkaan kiinni. 130-senttinen oli kadonnut johonkin, löytyi onneksi tunnin jälkeen.

Ratsu onneksi tasoittui paremmaksi. Muttei ihan taikaiskusta vaan siinä meni hetki. En tehnyt mitään kovin ihmeitä enkä kovin raskaasti. Pyörittelin voltteja ja ympyröitä. Laukassa tein vastalaukkakaaria ja taisin mennä vastalaukkaa myös uraa pitkin. Vähän tasapainoisemmin jo. Laukat taisivat tänään rullata ihan hyvin. Ehkä.

Välikäynneissä puuhasin kentälle ilmestyneitä leikkitunnin tehtäviä. Kulmaperuutus (vähän vaikea), raipan siirto tynnyristä toiseen (hyvin), pujottelu (ihan löysällä ohjalla) ja iloinen yllätys oli portti. Easyn kanssa oli muinoin ongelmia portilla, Hempan kanssa ei mitään vaan kerrasta sujui oikein. Hyvin ohjautui eteen, taakse ja sivulle myös porttinaru kädessä. Näitä olisi kiva kokeilla joskus leikkitunnillakin (eli osin laukassa ja ilman satulaa).

Loppuun käveltiin vielä peltolenkki. Olipa kivaa!

Ongelmia:
alkuun töpötti ravissa

Parannusta:
leikkitunnin tehtävät onnistuivat todella hyvin
oli aika hyvä ratsastaa
saatiin uusi satulavyö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora