torstai 5. heinäkuuta 2018

Lisätunti perusmenoa maneesissa

Torstaina oli illalla vielä lisätunti etumaksun maksaneille. Yllättävän moni halusi vesisateesta huolimatta maastoon. Itse en moista edes harkinnut. Koulutunti maneesissa kuulosti paljon paremmalta. Halusin jonkun helpon ratsun ja tarjottiin Alia, Rinjaa ja Candyä. Ei oikein innostanut. Onneksi myös Robin tuli tarjolle ja lähdin sitten kolmatta kertaa sillä.

Maneesissa ei välillä meinannut kuulla opetuksesta sateen takia mitään. Tehtiin voltteja kulmiin ja raviavoja. Pääosin humma suoritti nätisti mutta välillä venkuloi ja nosti turpaa taivaisiin. Pohkeella silloin eteen käski ope. Harjoitusravia tuli aika hurjat pätkät mutta kevensin vain osan.

Laukannosto tehtiin pitkän sivun keskeltä ja tehtiin pääty-ympyrä. Ensimmäisessä kierroksessa en saanut juuri yhtään asettumaan sisään vaan kaatuili suorana. Vasen kierros oli paljon helpompi. Yritti tiputella turhan aikaisin raville mutta opin ratsastamaan vielä viimeiset askeleet. Laukat nousivat näppärästi mutta alas siirtymät eivät olleet ihan yhtä siistejä.

Loppuverkka mentiin pitkän kaavan mukaan. Harjoitusravia, kevyttä ravia ja käyntiä. Alkuun todella hyvä mutta siitä lähti hyytymään. Käynnissä oli jo ihan kaikkensa antanut. Lopulta talutin loppuun.

Ongelmia:
ratsu oli niin luikku että vaikea saada jalkoja kunnolla ympäri
alkuun oli vähän hidas
oikeassa laukassa kankea
vähän luikero
vänkäili jokusen kerran turpa ylhäällä
jalkani nousivat ja luikersivat nekin
vesisateen takia opetusta ei meinannut kuulla

Parannusta:
vasen laukka oli siisti
nosti kaikki laukat oikein
loppua kohti ryhdistäytyi ja reipastui

Anne kuvasi pätkiä tunnista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora