lauantai 6. lokakuuta 2012

Trail-kurssin eka päivä ja pelottava naruportti


Nyt oli odotetun trailkurssin vuoro. Easyn kanssa testaamaan lännenratsastuksen tehtäviä. Vikellyksen takia tuli vähän kiire ja Easy ei arvostanut yhtään hätäistä kuntoon laittoa. Oli oikeasti jo aika levoton ja heilutteli jalkojaan. Tarhassa oli kuitenkin rauhassa ennen kun hain sisään ja karsinassaankin kun en tehnyt mitään. Onneksi rauhottui heti kun päästiin ulos. Mentiin taluttaen maneesille. Ei ihan pahinta raahustusvauhtia mutta silti oltiin pari minuuttia myöhässä. Mistään ei onneksi jääty paitsi vaan hommat alotettiin maasta käsittelyllä. Ratsukoita oli kurssilla 7.

Ensin tulevia tehtäviä siis esiteltiin taluttaen. Sekaisin olleiden puomien yli mentiin ok, siltakaan ei kauhistuttanut. Ainoa pelottava juttu oli naruportti. Hassua että yleensä niin fiksu ja peloton Easy kauhisteli narua. Alkuun arvelin että saattaa muistuttaa käärmettä. Myöhemmin pohdin että heppa saattaa myös kuvitella saavansa siitä sähköiskun.

Kun tarpeeksi oli siedätetty niin ratsaille. Silta ei tuottanut mitään vaikeuksia kapeampaankaan suuntaan. L-peruutus onnistui myös yllättävän hyvin kun maltoin pyytää askeleen kerrallaan. Laatikossa/karsinassa (mikä sen nimi oikeasti onkaan) pyörähdys onnistui myös hyvin kun tehtiin tarpeeksi rauhassa. Kummatkin suunnat onnistui. Pyörittiin aika suorin vartaloin. Onnistuisi vissiin myös kaula mutkalla.

Meidän jog eli lönkyttelyravi oli turhan vauhdikasta. Ope käski istua alemmas ja ajatella rentoutumista tms. Hetkittäin saatiin muutaman rauhallisempikin askel mutta sitten hepo lähti kiihdyttelemään.

Vaikeinta oli naruportin kanssa. Parhaimmillaan sain narun käteen mutta sitten pakitettiin pikaisesti pois paikalta. Sitä yritettiin aika monesti ja pientä parannusta tapahtui. Lopulta open avustuksella suoritettiin se osissa. Naru taisi neljästi tippua siinäkin matkan varrella mutta kuitenkin.

Mentiin myös pientä radanpätkää. Jogia, puomit, laukannosto, pari askelta laukkaa, käyntiin ja silta käynnissä. Sitten jogiin ja uusi kierros. Laukat nousi vähän hitaasti ja vielä hitaammin tuli käyntiin. Jog meinasi välillä kiihtyä. Puomeihin kolisi välillä, alkuun taluttaen kolisi vähemmän. Tässä tarkoituksena on että hepo katsoo jalkansa itse. Välillä loikattiin kahdesta puomista yhdellä askeleella yli.

Reilu tunti meni hirmu nopeasti. Arvelin ihan oikein että ei ole kovin rankkaa eikä kovin mielenkiintoista katottavaa. Oli kyllä mukava puuhastella selästä. Toisin kuin normi tunneilla, nyt takki oli ihan sopiva vaatetus. Paitsi paluumatkalla maaston kautta kun satoi vettä. Jäädyin hetkessä ja otettiin pätkä raviakin.

Ongelmia:
Easy pelkäsi naruporttia
jog oli turhan vauhdikasta

Parannusta:
sain hepan kuulolle askel kerrallaan

Kurssin alusta maastakäsittelyä ja tehtäviin tutustuttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora