perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kädet alas ja istu painavasti taakse

Perjantaille saatiin järjestymään uusi kouluope. Alunperin tälle opelle kaavailtiin koulukurssiakin kesälle mutta typistyi aika lyhyeen. Mutta hyvä että pääsi nyt käymään. Lämmintä oli taas päälle +30°C ja ratsukoita tunnilla 2. Olin omaan tapaani lähes myöhässä enkä ehtinyt verkata yhtään alle.

Hommat aloitettin käynnissä ympyrällä. Sitten ravilla isoa ympyräkahdeksikkoa. Käsiä alas ja nykimisen korjaus vain pohkeilla. Sitten toinen ympyrä laukkaa, toinen ravia. Laukassa piti istua painavasti taakse kuten Artsikin sanoo. Ravissa Hemppa kyllä eteni muttei tuntunut olevan avuilla. Laukat nousivat mutta eivät lähteneet heti eteen. Vasenta piti myöhemminkin ratsastaa vielä ilmavaksi eteen.

Välikäyntien jälkeen tehtiin siirtymiä yhä ympyrällä. Ensin ravista 3 - 5 askelta käyntiä ja takaisin raviin. Nämä sujuivat meiltä tänään ihan yllättävän hyvin ja sain istuttua ravissa. Sitten käynnistä nostettiin laukka, laukka hyväksi, siitä raviin ja hyvän ravin kautta taas käyntiin. Laukannostoissa turpa nousi. Pahinta olivat kuitenkin siirtymät laukasta alas kun Hemppa taas nyki. Käsiäni ohjeistettiin siirtymissä alas ja rohkeammin eteen. Kuskia taas paremmin taakse ja alas. Oikeassa kierroksessa varsinkin auttoi kovasti kun sormet hipoivat lampaankarvaa. Alkutunnista ulkotukeni tuppasi olemaan vähän epämääräinen. Toistojen myötä Hempan nykiminen rupesi vähenemään. Takaset eivät tulleet vielä ihan siististi alle mutta kivan tasaista menoa.

Oikean kierroksen ongelmana oli ulos liirailu. Kunnon ulkotuki ja pohkeilla eteen raiteilleen. Siitä sitten taivuttamista ja jos lähti karkaamaan niin korjaus uudestaan. Tämä auttoi hyvin siihen kun humma tuntui kaatuvan vasemmalle. Ei tehty loppuverkkoja erikseen vaan hyvän laukkapätkän jälkeen otettiin hyvä ravipätkä harjoitusravissa ja siitä hyvä siirtymä. Siihen riitti.

Hellepäivät selvästi sopivat sekä Hempalle että minulle. Molemmat suoritamme hyvin ja letkeästi.

Lopuksi otin vielä ohjia sen verran että tein pari peruutusta. Ei vieläkään priimaa mutta parissa päivässä huomattavaa edistystä. Loppukäynnit kävelimme kaksin peltolenkin kautta.

Tämän päivän uutuutena ratsua ei enää lastattu (lastalla) pesun jälkeen kuivaksi vaan jätettiin märäksi.

Ongelmia:
paljon paarmoja
alkuverkassa oli taas vähän kumma ja hidas pohkeelle
oikean kierroksen kääntyminen
nyki siirtymissä

Parannusta:
sangen tasaista menoa
nykiminen siirtymissä väheni
peruutukset ovat parantuneet parissa päivässä paljon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora