maanantai 16. heinäkuuta 2018

Esteitä ja maasto

Lauantain estetunti jäi koulukisojen takia välistä. Päästiin onneksi maanantaina sitten bonushyppimään yksärille. Itsenäisessä alkuverkassa Hemppa tuntui alkuun vasemman kierroksen ravissa ihan könkältä. Kauhistuin ja otin käyntiin. Hetken kävelyn jälkeen oikean kierroksen ravi oli ihan ok ja kun (kakkos)ope tuli niin vasemmassakaan ei ollut enää mitään vikaa. Kummallista.

Oli vielä hyvin lämmintä (yli hellerajan, n. +27°C), joten itsenäinen alkuverkka oli lyhyehkö. Käsky kävi että ratsu apujen väliin, jotta laukkaa saa myöhemmin säädeltyä hyvin. Lähtihän se pohkeesta eteen muttei kaikista reippaimmin. Vähän piti väistellä itsenäisesti meneviä.

Verkkatehtävänä tultiin edelliskerran tapaan vaihtoja pystyllä. Nyt este oli keskellä kenttää ja siihen tehtiin sekä pidempiä että sangen tiukkoja teitä. Suureksi yllätyksekseni saatiin ekalla kierroksella kaikki 4 vaihtoa tehtyä. Toiselle kierrokselle ope kaipasi vähän kootumpaa ja hallitumpaa laukkaa eikä sitä meidän tavallista lennätystämme. Eikä kiemurteluja estettä kohti. Hyvin suureksi yllätykseksi kaikki 4 laukkaa vaihtuivat yhä. Vautsi!

Taidettiin tässä välissä tulla viiden laukan linjaa. Ensin viidellä, sitten kuudella. Kuulin metrimääränkin mutta unohdin jo. Ensimmäinen loikka jälkimmäiselle eli okserille oli niin ilmava että pelkäsin jo jälkipomppuja. Mitään ei kuitenkaan tullut. Ope kommentoi että hypyt menivät aika oikealle. Huomasin vasta kun sanottiin.

Välissä tultiin kiemuralla ranskaokseri ja trippeli. Ranska aika juureen mutta yli. Sitten taidettiin tulla jo koko rata ja esteet nousivat yhä. Tähän asti olivat ehkä 80 cm pinnassa. Radalle nousivat osin aika ison näköisiksi ja turvaliivi oli kotona.

Keskimmäinen pysty ensin vasemmasta oikeaan ja sitten oikeasta vasempaan, ranskaokseri lyhyellä tiellä kulmasta, trippeli ja perään suht tiukka kaarre linjalle. Linja ensin viidellä, sitten kuudella.

Esteitä lähestyessä vähän hirvitti että miten käy. Hemppa oli kuitenkin hyvällä tuulella ja hyppäsi vaikka toin miten. Kakkonen putosi ja trippelille ope kaipasi parempaa myötäystä. Linja jäi viidellä vähän ahtaaksi ja kuudella tosi ahtaaksi.

Uusintakierrokselle hypättiin kakkosesta loppuun ja linja vain kuudella. Nyt sain korjattua, myötäyksen trippelillekin. Ranskalla tosin jalkani heilahtivat hypyssä taakse. Ja tajusin koota laukkaa jo hyvissä ajoin linjalle. Jotenkin unohdin että loppua kohti meno tuppaa kiihtymään ja välit jäämään ahtaiksi. Mutta puhtaasti meni ja se riitti meille. Jäähdyttelyksi lähdimme vielä ponin seuraksi yömaastoon.

Kaverikuskin kommentit olivat että kivan tasaisen näköistä hyppäämistä ja että esteet olivat lähempänä metriä. Trippelistä sanoisin että 95 ja se saattoi olla korkein. Open arvio kasikymppisistä oli vähän alimitoitettu.

Käytiin semirauhallinen maastoreissu kankailla. Menomatkan Hemppa sai edeltä laukata omaa vauhtiaan. Myöhemmin poni kaipasi vähän parempaa kiritystä. Kun pyysin Hemppaa eteen niin sehän lähti. Huiput 35 km/h pintaan. Palatessa hypättiin minimaastoesteet samoilla tulilla mutta hyvin rauhallisesta laukasta. Hyvin meni.

Käveltiin pitkästä aikaa vesipolun kautta. Se oli kuivana ja ötökät iskivät metsässä kimppuun.

Ongelmia:
pari pudotusta
hyppäsi oikealle
metsässä oli ötököitä

Parannusta:
esteillä kaikki vaihdot!
hypyt tasaisesti
todella vähän paarmoja
maastossa taas tolkku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora