torstai 5. heinäkuuta 2018

Lilja taas kankiratsuna

Torstain kankitunnille toivoin viime vuoden tapaan Liljaa. Ajattelin että jos on mennyt yhden alle niin jospa olisi taas hyvä. Humma oli siis valmiiksi hommissa ja koska olin itse niin hyydyksissä niin en jaksanut mennä katsomaan miten suoritti. Valitettavasti hyytymiseni ei tunnin aikana kaikonnut.

Lilja oli alusta asti aika hidas. Komensin heti käynnissä liikkeelle ja ravissa ehkä turhankin topakasti. Ope sanoi ettei Liljasta kovin lennokasta saa koska on hidas hevonen. Mielessäni vain tuhahtelin. Laukassa komentelin sen verran että lopulta sain pukkeja. Kuski saattoi olla vähän turhan malttamattomana liikkeellä. Alkuverkka kesti taas ikuisuuden, joten piti pysähtyä omin lupineni ottamaan takki pois ennen kuin tikahduin. Satoi vettä mutta hyvin pärjäsi t-paidalla.

Ravissa tehtiin alussa taivutteluja, avoja, olikohan väistöjäkin ja sulkuja. Itse mieluimmin yritin suorilla saada vain eteen ja lapoja haltuun.

Laukassa tultiin sekä pääty-ympyrää että pientä volttia esteen ympäri. Ajattelin että voltti on ihan tuhoon tuomittu ajatus mutta niin vaan Lilja siitä lopulta kääntyi laukassa. Alkutunnin liiraili sekä lavat, takaosa että koko hevonen omille teilleen. Pohkeet tiiviisti ympärille, käski ope.

Laukan jännityksiin ohje oli höllätä pääty-ympyrällä sisältä. Hyvin yllättäen tämä Liljalla toimi. Ulkokättä alas ja sisäkättä ylös. Sadattelin mielessäni että näistä yritän opetella pois. Ravissa käsien piti antaa nylkyttää eteen tms. Sanavalinta vähän sorahti korvaani.

Loppua kohti menomme kuitenkin parani ja Lilja tasoittui ja aika kivasti rentoutui tuntumalle. Ei ollut kovin pitkä ja ihan lopuksi ravasi ihan kelvollisesti itse eteen. Yritin pyytää hennosti lisää mutta aika haaleaksi jäi. Siitä olisi ollut hyvä aloittaa.

Ongelmia:
hidas ratsu
liiraili alkuun
kärsimätön kuski
satoi vettä

Parannusta:
rentoutui
kääntyi

Videopätkä lopusta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora