maanantai 9. heinäkuuta 2018

Uudenlaista käsienkäyttöä Kirjorinteen opissa

Maanantaina keli oli taas lähellä hellerajaa. Kaisa oli saanut puhuttua meille nimivalkun eli Kirjorinteen Tallinmäelle. Uudenlaista lähestymistä taas samaan aiheeseen. Me oltiin Hempan kanssa jälkimmäisessä ryhmässä, tallikaverin kanssa kaksarilla.

Ope ensin kyseli taustamme ja katsoi vähän menoamme. Väistöjä käynnissä, taivuttelua ravissa ja laukassa. Enempiä ei sitten laukattukaan. Sanoi että Hemppa on hyvän muotoinen hevonen ja suurimmalla osalla puokeista on niskavikaa tms. Treenattiin myös paikallamme pidätteet. Oma pidätteeni meni oikein napakasti taaksepäin. Piti vähän nostaa kättä ylös ja pehmeni kovasti.

Harjoiteltiin myös ohjien hieromista, sivulle avaamista ja eteen myötäämistä. Ensin tuntumalla open käsiin, sitten käytännössä hevoseen käynnissä ja ravissa. Meni tovi että rupesin saamaan juonen päästä kiinni. Ehkä vielä enemmän olisi pitänyt tunnustella. Nyt mekaanisesti yritin toistaa ohjeita ja Hemppa jolkotti pää ylhäällä. Piti uskaltaa mennä iholle ja vaikuttaa hevoseen.

Vaihdettiin vähän kuviota ja piti ns. ulkolapa edellä kaatua kohti pitkää sivua. Sisäohjan sai tukea kaulaan/säkään. Taivuttaa sisään. Ja ulko-ohjalla hieroa sekä näyttää peukkua ylös menosuuntaan. Tästä tajuaa vähän huonosti eikä se itsellenikään ihan auennut. Lopulta ope kävi vähän juoksemassa molempien ratsukoiden ohjissa apuna ja ratsut kevenivät ja tasoittuivat tuntumalle. Mietin mitä tästä olisi tullut jos olisin verkannut itse alle ja lähtötilanne olisi ollut tasaisempi.

Tunti meni äkkiä. Itselleni suurin ahaa oli että pitää joustaa eteen- eikä taaksepäin. Vaikeaa toteuttaa. Yritin harjoitella tätä vielä peltolenkillä melko pitkällä ohjalla.

Ongelmia:
paarmat
en ihan tajunnut kaikkia juttuja mitä haettiin
tein niin kevyesti ettei Hemppaa meinannut kiinnostaa

Parannusta:
ihanan lämmintä
ratsu rentoutui ja rupesi toimimaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora