tiistai 3. heinäkuuta 2018

Sittenkin lisätunnille

Tiistai-illalle varattiin lisätunti koulua ja ryhmä meni täyteen (5 henkeä) ennen kuin edes kuulin koko jutusta. Enempää lisätunteja illalle ei saanut. Ilmottauduin kuitenkin varalle tuuraamaan jos joku ei tahdokaan mennä ja näin kävi. Ratsunkin muut tavallaan päättivät puolestani. Mieluusti lähdin testaamaan myös aamuopen suosittelemaa isoa Kalle-ruunaa. Korkeutta n. 179 cm. Ehkä siis kolmanneksi suurin hevonen, jolla olen mennyt (suurimmat Dumbo ja GG).

Tunnin alkaessa paistoi aurinko ja lähdin taas optimistisesti topilla. Vaan niin vaan sadekuuro iski tälläkin tunnilla niskaan ja kasteli läpimäräksi. Ratsailla ei onneksi ehtinyt tulla kylmä.

Kalle oli ihanan tasainen ollakseen niin suuri. Kivasti liikkui omasta halustaan eteenkin. Alkutunti tultiin suoruutta ja sai tulla myös silmät kiinni. Ravissa en huomannut uraa kohti valumista silmät kiinni.

Mentiin myös pätkiä keskiravia tms. Hienosti lähti eteen mutta tahtia en osannut seurata. Tuli myös asiallisesti takaisin. Ja ravi oli ihan tasaista istua. Homma sujui oikein mallikkaasti laukkoihin asti.

Kalle nosti laukat aikamoisilla ampailuilla. Ja jos yritin suoraan tai liian hitaasti niin humma tarjosi sarjavaihtoja. Niitä tulikin sitten aika ilmavilla liikkeillä ja runsaasti tunnin aikana. Alkuun ravipätkilläkin sitten vähän sakkasi ja odotti nostoja mutta tästä päästiin eroon ja rupesi malttamaan raviosuuksilla hyvin. Laukkapätkillä sitten baanattiin ja loikittiin vaihteleva määrä vaihtoja. Ei silti yhtään huolettanut koska ei ollut yhtään tuhma. Ihan hupaisaa.

Loppuraveissa oli ihanan kevyt ja edelleen tasainen. Eihän tällaisesta voi olla pitämättä!

©Anne K.


Ongelmia:
vesisade
laukanvaihdot

Parannusta:
ihanan kiltti ja tasainen
ei ollut yhtään raskas ratsastaa

Pätkiä tunnilta, hyvin huomaa kelin muutokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora