lauantai 21. heinäkuuta 2018

Kylmemmillä aamuhyppelöillä kvaalit kotimetriin

Lauantaina pääsin esteille jo aamuryhmään. Hemppa oli taas laitumella ja itse vähän vähemmän myöhässä kuin yleensä. En silti ehtinyt kasailemaan esteitä. Keli oli pilvinen ja kostea, nyt hieman hellerajan alapuolella. Silti tarkeni hyvin. Nyt muistin sen turvaliivinkin. Ratsukoita tunnilla oli 2.

Verkassa Hemppa tuntui ravissa todella könkältä. Nyt myös ope näki sen. Eikä lähtenyt parissa kierroksessa pois vaan kesti pidempään. Liiallista rasitusta, veikkasi ope. Itse olin vähän ihmeissäni, sillä kelien mukaan ollaan tehty eikä olla menty mitään kovin raskasta. Sanoisin että ihan tavallinen viikko vapaineen.

Laukassa Hemppa oli parempi ja heräsi liikkeelle. Sen jälkeen ei taidettu enää suuremmin ravailla.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin kolmea kavalettia. Vasemmassa laukassa laukka vaihtui useamman kerran kavaleteilla oikeaksi. Piti ajatella isoa ympyrää. Kerran vai kaksi onnistuttiin pitämään vasen laukka. Eli yksittäisten vaihtojen lisäksi myös näitä pitää harjoitella. Toinen kierros meni paremmin.

Sitten tultiin kahdella porttipystyllä kahdeksikolla vaihtoja. Skarppasin kunnolla ja Hemppa vaihtoi molemmat. Ei tultu edes toista kierrosta vaan yksi riitti.

Seuraavana vuorossa taisi olla 6 laukan suora linja. Ensimmäiselle paikka ei osunut ja tultiin lähelle. Pieni hyppy sisään ja pidätin seitsemään. Heti perään uudestaan ja nyt sujuttiin kuuteen. Open selitys oli että tultiin ekalla kerralla tikittävää ponilaukkaa.

En muista tultiinko vielä jotain muita pätkiä erikseen. Osa esteistä ainakin tuli vasta radalla vastaan. Estekorkeus oli jossain 80 sentin paikkeilla, ehkä vähän yli. Max 85 cm sanoisin.

Yksittäinen pysty portilla ykkönen, toisesta päädystä okserille, suora linja, suunnanmuutos kavaletilla, kaareva linja, kavalettisarja ja trippeli. Tässä ei vaihtunut laukka.

Oma tulkinta päivän radasta.

Vähän paremmin olisi voinut reagoida jaloista eteen. Rata meni kuitenkin sujuvasti ja tasaisesti. Yhtä vaille myötälaukat. Ope kehui ja käytin tilaisuuden hyväkseni ja kysyin saadaanko kotikisoissa hypätä metriä. Vastaus oli että jos on koko viikon näin hyvä ja meno on näin tasaista niin miksipä ei. Kisoissa metrissä A.0.0 luvassa eli ei edes kovin monta estettä.

Loppukäynnit käytiin pellon kautta ja olin taas päivän menoomme tyytyväinen.

Ongelmia:
alkuravissa oli könkkä
suoralla laukat vaihtuivat vääriksi
yksi väärä laukka radalla

Parannusta:
liikkuminen parani vertymisen myötä
vaihdot pääosin hyvin
tasainen rata
kvaalattiin kotikisojen metriin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora