perjantai 27. heinäkuuta 2018

Kouluharkkakisat heti aamusta

Perjantain kotikoulukisoista tulikin tuomaripulan takia harjoituskisat. Onneksi tuomarilla oli samanlaisia aikataulupulmia kuin itsellänikin eli kisoista tuli aamukisat. Luokat laitettiin vissiin osin alkeiskurssin takia käänteiseen järjestykseen eli starttasin aamulla pian 09 jälkeen. Mainiota. Tosin tämä tarkoitti kuuden herätystä ja silti olin omasta aikataulustani reilun vartin myöhässä. Ohjelmana oli FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma (he A).

Hemppa oli melko puhtaana laitumella. En letittänyt koska tallikaveritkaan eivät. Enkä olisi lopulta ehtinytkään. Onneksi vaihdoin kuolaimet ja viritin turpahihnan jo eilen. Enkä ollut kovin monta minuuttia myöhässä alkuperäisestä verkka-aikataulustani. Tosin kävelin vielä siinä vaiheessa kun kaksi verkkakaveria jo laukkasivat.

Yhä vain Hemppa tuntui alkuun tahdittavan ravissa. Nyt meni useampi kierros että parani. Alkuun siis lähinnä hölköttelin askellajit läpi ja ensimmäisissä verkkalaukoissa Hemppa juoksi turpa pitkällä. Onneksi välikäyntien jälkeen meno parani ja liikkui kivan aktiivisesti. Nyt puuhailin verkassa kaikenlaista pientä ja lopuksi ratsastin ohjelman alkulinjaa lukuunottamatta loppuun. Ei suurempia ongelmia. Olisin voinut hinkutella vähän pidempäänkin mutta oltiin tehty ihan riittävästi kun ylimääräiset komennettiin pois kentältä.

Ensimmäisen ratsukon suorituksen ajan käveltiin pikkukentällä. Pidin ohjat tuntumalla ja työstin käyntiä. Kouluraippani nakkasin pois vasta kun mentiin omalla vuorollamme kentälle.

Rata oli suht siisti. Yhä olisi voinut olla pikkuisen enemmän aktiivisuutta. Siirtymissä turpa nousi. Mutta sekä ravivoltit myötäyksineen (6 - 6,5) että pysähdys ja peruutus (6) menivät paremmin kuin verkassa. Jes! Keskiravi ei tuomarin mielestä irronnut tarpeeksi, 5,5. Samoin laukat jäivät vähän valjuiksi ja laukkaohjelmakin oli yhä pitkälle 5,5. Alku- ja lopputervehdyksistä sentään tuli seiskat.

"Toivoisin enemmän aktiivisuutta liikkeisiin. Paremmin selän läpi." 5,5 ja 6 alakerran numeroissa.

Olin rataan kuitenkin ihan tyytyväinen. Ei rikkoja ja aika tasaista menoa. Tuomarointi ei ollut yltiökilttiä mutta kiltihköä. Saatiin 60,217 % ja tällä oltiin viiden ratsukon joukossa neljänsinä. Erot eivät olleet kovin suuria ja kolmoselle hävittiin vain huonomman alakerran takia. Lisää treeniä ja lisää ratoja alle niin kyllä se tästä. Ohjelmana tykkäsin tästä huomattavasti enemmän kuin kenttä kuutosesta. Sopi meille paremmin.

Anne videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora