tiistai 17. heinäkuuta 2018

+32 kouluvalkka

Tiistaina Artsi tuli taas käymään. Keli oli pitkälle yli hellerajan (+32°C!) ja aurinko mollotti vain pieniä pilviä edessään. Ratsukoita tunnilla oli 2. Tänään keksittiin kotikisoihin sopiva A:n ohjelma ja treenattiin sitä. Ope pohti CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelmaa ja se vaikutti hyvältä. Ei mitään mahdottomuuksia. Keskiravi ja keskilaukka, lisätty käynti, täyskaarrolla vastalaukkaan, peruutus. Ei väistöjä eikä laukkavoltteja. Kuskilla sen verran lyhyt muisti että olin autuaasti unohtanut että tämä oli viime kesänä kurssikisojen ohjelmana.

Tunnilla mentiin ohjelmaa osissa läpi. Välissä annettiin hengähdystaukoja useampaan otteeseen. Yleensä aina kaveri oli sillon hiillostuksessa. Tänään Hemppa rupesi kulkemaan aika kivasti ja päästiin eroon siitä jokakertaisesta vastaan vänkäilystä ohjien keräilyn jälkeen. Ilman useampaa herättely-ympyrää löytyi ihan kaunista ja tahdikasta menoa.

Tietysti tavalliseen tapaan ensimmäiset kierrokset menin vähän soitellen sotaan enkä skarpannut tarpeeksi. Ensin taidettiin ravata keskilinjaa suoraan, sitten ravitehtävä: voltti, lyhyt lävistäjä myötäyksellä ja voltti. Ei saa kiihtyä myötäyksessä kuten meinasi tehdä. Toiselle voltille asiat valmiiksi hyvissä ajoin. Varo ettei liiraile ulos.

Laukassa piti keskilaukka ratsastaa heti ensimmäisestä askeleesta kunnolla eteen kun erkanee uralta. Tarpeeksi pullea kuvio, meinasin tehdä jo liiankin pullean. Suoralla ajatus avosta. Kaarteessa hyytyi eli siihen ajattelin taas keskilaukkaa. Vastalaukat teki ihan siististi. Siirtymät raviin tuli hyvin.

Keskikäynti ok, lisättyyn käyntiin piti antaa askeleen venyä ja päästää hevosta pidempään muotoon. Eli ohjia pidemmäksi. Ja mieluusti tuntuma lyhempiin ohjiin takaisin ilman vastustelua.

Peruutukset eivät vieläkään olleet kovin tyylikkäitä vaan Hemppa nosti pään ylös, selän notkolle ja kiiruhti taakse. Ope ohjeisti tekemään heijaavan peruutuksen eli eteen, taakse, eteen ja taas taakse. Lähti se etäisesti paranemaan. Nämä saatiin kotiläksyiksi.

Helle ei meitä haitannut vaan sekä minä että Hemppa suoritimme tavallista paremmin. Lämminhän siinä tuli muttei ollut yhtään paha. Hyvin jaksoi.

Ongelmia:
paarmoja
eteni välillä vähän hitaasti

Parannusta:
parani oikein kivaksi ratsastaa
lopputunnista ohjat sai ottaa tuntumalle ilman vastustelua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora