lauantai 14. heinäkuuta 2018

Nykimistä kisoissa

Lauantaina oli Kuivasjärvellä Saaran tallilla koulukisat tyrkyllä. Koska lupa oli käydä OmaHempan aikana mitä kisoja huvittaa ja koppikin käytössä niin tietysti tungettiin sinne. Kerrankin sai mennä jopa kaksi luokkaa niin kaikki ilo irti. FEI:n lasten esiohjelma A ja meidän eka helppo A eli kenttä 6.

Hemppa oli superhelppo kuljetettava ja molemmissa päissä sain sen lastattua yksin. Harmi ettei kisahomma sitten mennyt yhtä näppärästi.

Verkka oli kentällä ja kisat maneesissa. Vaikka olin aavistuksen (n. 10 min) myöhässä omasta aikataulustani niin kisat olivat aikataulussaan ja sen suhteen oli oikein sopivasti aikaa. Onneksi Anne pääsi apuun ja hummaa ei tarvinnut jättää yksin koppiin ja kaksin varustaminenkin sujui sukkelasti.

Verkassa Hemppa oli vähän löysän oloinen mutta koutsi kehui rentoudesta. Haahuilin vähän sitä sun tätä. Kuviot olivat mitä tuli mieleen. Kenttä oli paikoin aika upottava. Aikaa oli ihan sopivasti mutten sitten kaivellut Hempasta tarpeeksi tehoja irti.

Edellisen suorittaessa odotettiin maneesin ovella. Radalla ei ehditty kiertää kuin toisesta suunnasta tuomarin ohi kun tuli jo lähtömerkki. Hemppa sitten vähän tuijotteli kulmia toiseen suuntaan radalla. Itse suorituksessa tehtiin kyllä vaaditut tehtävät mutta Hemppa oli pitkä ja löysä ja vastusteli pyyntöjäni ohjia nykimällä. Ei rikkoja. Ei avuilla. Lähes joka kohdasta 5,5. Kaivattiin parempaa ulkotukea ja pyöreämpää muotoa. Ihan aiheellisesti tällä nykimisellä tuli 57,308 %. Ehkä tällaisena päivänä olisi kiva saada se kiltti tuomarointi ja 59 %.

"Saisi liikkua pyöreämmällä niskalla/työntää aktiivisemmin takajaloille. Tasainen suoritus."



Seuraavassa luokassa taisin olla neljäs lähtijä. Yleisen haahuilun jälkeen jatkoimme siis suoraan seuraavaan verkkaan. Nyt sekä itse että koutsi vaadimme vähän enemmän tehoja. Harmi vain että tarjolla oli joko lyhyt ja löysä hevonen tai aktiivinen ja pitkäksi venähtävä. Nyt tein siirtymiä, ympyröitä ja vähän täsmällisemmin tulevan radan tehtäviä. Yhä viimeinen kipinä puuttui.

Meinasin jo mennä odottelemaan omaa vuoroani mutta maneesin ovella tajusin että on vielä hyvin aikaa eikä ratsu ole niin innokas kuin pitäisi. Käytiin siis vielä kentällä herättelykierrokset. Reipasta laukkaa uraa pitkin. Harmi että yksi kisakumppaneistamme villiintyi tästä ja karisti kuskinsa. Laukkailuun tuli siis irtohepan pyydystämisen verran taukoa. Vielä pieni laukkapätkä alle ja sitten odottelemaan.

Taas lähtömerkki taisi tulla aika nopeasti. Valmisteluvoltti alle ja menoksi. Nyt Hemppa oli paremman tuntuinen ja antoi vaikuttaa itseensä paremmin. Ensimmäinen raviväistö ei ollut tarpeeksi jyrkkä eikä päästy ihan pisteessä uralle. Jälkimmäisen yritin tehdä tiukemmin ja päästiin pisteeseen. Tuntui selkään paremmalta. Silti ekasta 6,5 ja jälkimmäisestä 5,5, lapa karkaa. Kivahan se olisi itsekin tajuta tällaiset.

Laukkaosuus oli meille hyvin vaikea, sillä ihan liian pian noston jälkeen tuli laukkavoltit. Hempan laukka ei siis rullannut yhtään. Laukkapätkä oli viittäpuolta, jälkimmäinen voltti ansaitusti 5 kun joka askeleella tuntui pudottavan raviin. Kolmikaarisista selvittiin ilman rikkoja mutta taas olin kovasta etukäteismiettimisestä huolimatta ensimmäisellä kolmikaarisella ihan hukassa että minne olen menossa. Ei tullut kovin symmetrinen kuvio. Jälkimmäinen oli sujuvampi. Suoritettiin kyllä tehtävät mutta laatua olisi voinut olla enemmän. Parempi ulkotuki, kaipasi tuomari.

"Tasainen tahti, mutta ratsasta takaosa (selkä) aktiivisemmaksi -> pyöreämpään muotoon."

Hemppa oli taas jälkimmäisellä radalla parempi mutta silti tarpeettoman nahkea. Tänään jäätiin aika kauas parhaasta menostamme. Tarvitsisin kunnon piiskuroinnin verkkaan, en näemmä edelleenkään osaa herätellä Hemppaa tarpeeksi. Jälkimmäiseltä radalta tuli 56,875 %. Hyväksytty tulos mutta enää en alle 58 % tuloksiin osaa olla tyytyväinen. Vaikka tämä olikin ensimmäinen oikea helpon A:n ratamme. Kurssikisoja ei lasketa. Mutta tulipahan taas lisää kokemusta ulkopuolisista koulukisoista.



Anne videoi molemmat ratamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora