torstai 26. heinäkuuta 2018

Kisakuolain ja tasapainotonta menoa

Torstaina oli tunnin aikana melko pilvistä, keli silti hellerajoilla. Kolmen ratsukon porukalla kouluvalmennukseen. Sama uusi ope kuin viime viikolla. Vaihdoin kuolaimen koulukisoissa sallittuun ettei tule siitä sanomista. Turpahihnan jätin yhä pois etteivät posket hierry uudestaan.

Yhä oma aikatauluni oli pielessä mutta ehdin kuitenkin mennä askellajit läpi ennen kun aloitettiin. Ope haastatteli muita sillä aikaa. Muotoon en jaksanut suuremmin puuttua tässä vaiheessa. Ei ollut mikään kovin kaunis. Ravi oli taas aluksi vähän epämääräistä. Laukat vaan hurauttelin ja tein joitain ympyröitä. Tuntui että eilisen vapaapäivän aikana ratsun tasapaino oli kadonnut ja tuntui kaatuvan reippaasti vasemmalle.

Hemppa tasoittui yllättävän nopeasti ja hyväksi kun aloitettiin hommat. Vähän kavennettiin ja lyhennettiin uraa. 10 metrin voltteja, taidettiin mennä hetki käynnissä ja sitten harjoitusravissa. Uralla hitaammin, volteilla reippaammin. Kulmissa vähän vänkäili ja ohje oli mennä avoa ennen kulmia. Ravissa istua painavasti taakse. Liirailusta ei tainnut tulla sanomista. Alkutunnista 3 ratsukkoa tuntui paljolta kun ruuhkauduimme jatkuvasti. Samoin open huomiota olisin kaivannut vähän enemmän. Jälkimmäiseen kierrokseen ruuhka onneksi vähän helpotti.

Laukassa tehtiin samoin voltteja mutta nyt vähän isompia ja vain yksi per pitkä sivu. Hetken jälkeen ruvettiin tekemään voltit ympyröiksi asti ja keskilaukassa. Vielä pyöreämmälle kaulalle ja vähän iloisemmin eteen. Sain vähän parannettua.

Molempiin suuntiin tehtiin myös täyskaarrot (puoliympyrä ja paluu uralle) ja vastalaukka. Oma keskittymiseni meni muiden väistelyyn enkä ehtinyt ajatella laatua. Taisi tulla silti puolihuolimattomasti ihan hyvin. Kommentteja näistä ei juuri tainnut tulla.

Lopuksi vielä hetki ensin taivuttelua harjoitusravissa, sitten kevyttä ravia. Halusin nykimisen pois. Ravasi nyt iloisesti ja lennokkaasti ja lopulta nykiminenkin katosi. Pikkuhiljaa vasen puolikin löysi omaa tasapainoaan.

Hummalle tuli tavalliseen tapaan kuuma. Nyt tulin minäkin heti alas selästä ja siivosin kenttää. Käytiin vielä taluttamassa kierros pellolla. Selästä Hemppa on kohtelias eikä syö. Taluttaen ajatteli näemmä olevansa vapaalla.

Kiva ja hyödyllinen tunti. Humma oli hyvällä mielellä ja toimi, sehän tässä on tärkeintä.

Ongelmia:
yhä ravissa vähän epämääräinen alkuun
yritti edelleen vähän nykiä ohjia
takaosa meinasi liirailla volteilla
teki sangen löysiä kakkakasoja

Parannusta:
tasoittui ihan hyväksi
eteni ok
Hemppa ei sanonut kouluraipasta (vasemmassa kädessä) mitään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora