maanantai 2. heinäkuuta 2018

Känkkäränkkä-Candy

Sunnuntaina ei ollut sopivia ratsuja laitumelta haettavaksi, joten leirin ensimmäinen ratsastus jäi maanantaiaamuun. Einolassa taas siis. Päädyin keskimmäiseen ratsastusryhmään ja ensimmäinen tunti oli koulua. Mieleinen ratsuvalikoima oli vähän suppeahko ja valitsin Candyn. Hoitaessa oli ihan asiallisesti.

Ratsukoita tunnilla oli 6 ja tuntui aika ahtaalta. Keli oli yllättävänkin viileä. Pilvinen n. +12°C.

Candy rupesi melko alkutunnista känkkäröimään. Teki yllätysjumeja ja piti komentaa ponipohkeilla ja raipalla liikkeelle. Eikä heti uskonut. Enkä uskaltanut komentaa kunnolla. Tämä keskustelu käytiin sitten monta monta kertaa tunnin aikana.

Alkuverkassa ei tehty kovin ihmeitä. Ympyröitä käynnissä ja ravissa. Käynti sujui ihan hyvin. Ravissa kaarevat ok, suorilla vänkäsi. Ohje oli oikeassa kierroksessa ajatella lapoja sisään ja sisätakasta alle.

Laukoissa vänkäili alkuun päällänsä eikä oikein tasoittunut. Lisää jalkoja ja parempaa poljentaa kaipasi ope. Yritin kovasti.

Välikäyntien aikana nostettiin jalustimet ylös. Huoletti vain aavistuksen. Tehtiin ravivoltteja kulmiin ja näissä tuli kivojakin pätkiä. Laukassa taas jumitteli useamman kerran ja veteli takapotkujaan. Edellenkään en uskaltanut komentaa kunnolla kun pelkäsin että lennättää minut kaaressa alas. Ehkä siksi kinasteltiin yhä useamman kerran läpi tunnin. Ensin epäilin jumeihin syyksi raippaani mutta raippa ulkokädessä jumitteli myös. Sitten polvilla puristamista mutta taisi jumitella myös rennoilla polvilla. Lopulta en siis päässyt juurisyystä selville. Ope väitti että on saanut kulkea niin vinona että siksi vastustelee kun yritän vaatia suorempaa menoa. Omasta mielestäni meillä on Candyn kanssa joka tunti samanlaisia hankaluuksia.

Laukassakin tuli onneksi parempiakin pätkiä. Mutta kinastelut jatkuivat loppuraveihin asti. Siinä vaiheessa rupesi sitten juoksemaan alta. Eipä ollut ainakaan hidas tai laiska. Tämä riitti omasta mielestäni Candya minulle tällä leirillä.

Ongelmia:
oli aika ahdasta
jumitteli useamman kerran
vänkäili ravissa ja laukassa
loppuraveissa juoksi alta
oikeaan keskisormeen tuli ulkopuolelle vesikello

Parannusta:
ei ollut yhtään löysä
parhaimmillaan letkeitä pätkiä
pysyin kyydissä

Pätkiä lopputunnista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora