tiistai 10. heinäkuuta 2018

Suonenjoen maastoesteet, osa 1

Tiistai-iltana päästiin hyppäämään maastoesteitä. Ratsujako toi alleni taas Akin. Tunti oli open omien menojen takia vasta illasta mutta hyvin tarkeni vaaditulla pitkähihaisella. T-paidan olisin laittanut itse. Nurmihokit jalkoihin ja ne operoitiin porukalla kuudelle hevoselle. Selkäni meinasi jo vähän jukuroida.

Ei lopulta oltu hyvissä ajoin vaan seiskan aikaan hypättiin ratsaille. Esteet löytyivät läheiseltä laitumelta ja seuraavilta laitumilta niitä löytyi aina lisää. Akista sanottiin että syttyy hyvin mutta aika rauhallinen oli. Alkuverkan huiput oli n. 30 km/h. Ope käski tulla esteet ensisijaisesti tasapainossa. Meille se tarkoitti että hitaasti.

Ekalta pellolta tultiin ensin pikkutukkia. Hitaammin kävi käsky. Osasin kuitenkin toteuttaa. Loikittiin osissa ekalta pellolta muutkin esteet muttei isoa laatikkoa. Taidettiin tulla sianselkäkin. Aki ei arponut vaan puksutti yli. Ihan en luottanut mutta aika tasaista meno oli.

Sitten loikattiin punainen laatikko seuraavalle pellolle. Hauskasti esteitä oli siellä lisää. Siinä hypättiin hauta. Rintaremmistä kiinni ja taisi siihen jonkinlainen loikka tulla. Tultiin myös hauta ja pieni koivunrunkoeste perään. Itse taisin etukenotella epätyylikkäästi.

Jatkettiin matkaa seuraavalle pellolle ja yhä paljastui uusia esteitä. Tultiin ylös- ja alashypyt portailla. Käynnissä kerran alas. Kerran vai pari laukassa ylös. Alhaalla oleva vesieste oli liian täynnä ja vettä oli polvien yli. Se vain kahlattiin läpi. Lopuksi hypättiin vielä portaat ylös ja tukki ylämäestä.

Oli kivaa muttei erityisen ihanaa. Aki oli yhä vähän turhan tasainen puksuttaja. Pari kertaa tunnin aikana jo pelkäsin että loppui tähän mutta kivan paljon lopulta loikittiin.

Illalla saunassa sain juonipaljastuksena että ope oli kaavaillut mulle eri ratsua alle koska oli markkinoitu että menen millä vaan enkä helposti säiky. Harmillisesti kyseinen heppa oli nyt hetken telakalla eikä tällä viikolla käytössä.

Ongelmia:
paarmoja
alkuun hyppäsi vähän vinoon
olisin taas halunnut olla sulavammin mukana hypyissä
paljon vääriä laukkoja

Parannusta:
ei tuijotellut esteitä
oli aika helppoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora