sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Ruusuke ja puomi Turkalla

Sunnuntaina oli 1-kisat Turkalla ja sain luvan lähteä. 80 ja 90 cm. Mennessä apukädet olivat vähissä ja lastasin Hempan taas itse. Käytös 10. Kisapaikalla en löytänyt apulaisia, joten jouduin jättämään Hempan yksin koppiin siksi aikaa kun kävin maksamassa. Hyvin malttoi jäädä.

Lämmintä oli n. +23°C eli turvaliivin kanssa lämmin. Menin kävelyttämään Hemppaa selästä kun ylimääräisiä ihmisiä ei oikein ollut. Lopulta olinkin vähän turhan aikaisin ratsailla. Menin siis kentällä vain pitkin ohjin ja ihmettelin missä kaikki 60-luokan verkkaajat ovat. Lopulta menin askellajit läpi ja otin kaksi huonohkoa hyppyä pikkupystylle ennen radan kävelyä.

Rata oli aikamoista kääntyilyä. Nyt koko L:n muotoinen kenttä oli otettu kisakäyttöön. Suunnittelin tekeväni kakkosvaiheessa tiukat uusintareitit.

Molemmissa luokissa oli onneksi sama rata.


Loppuverkka meni paremmin mutta Hemppa piti herätellä kunnolla eteen. Lopulta odottelua verkalta radalle (olin kuudes) tuli kuitenkin ainakin vartti. Radalle pääsi edellisen hypätessä ja kävin näyttämässä lankut ja portin. Tiesin että suurin riski Hempan kanssa kieltoon on ykköselle, joten ratsastin sen oikein huolellisesti.

Kaikki paikat eivät olleet ihan priimaa mutta Hemppa nosti jalkansa yli. Tiukoilla teillä tuli vähän empimistä että minne oltiinkaan menossa ja pari kertaa vauhti lähes pysähtyi. Niihin ei olisi ollut varaa. Puomit pysyivät kuitenkin ylhäällä ja sain käännettyä mistä halusinkin. Ratamme jälkeen aikaamme ei kuulutettu, joten piti käydä myöhemmin kyselemässä tilannetta. Jäätiin johtoajasta viitisen sekuntia mutta oltiin kolmansina. Tämä pysyi luokan loppuun asti ja saatiin valkoinen ruusuke. Molemmat meitä nopeammat olivat Turkan tuntiratsuja, joten hyvin pärjätään yksäreiden joukossa!



Ysikympin verkassa ravailin vähän ja taas herättelin laukassa eteen. Otin vain kaksi hyppyä ja lopetin kun meni niin näppärästi. Mitä suotta hyydyttää ratsua verkkaan.

Nyt oma suoritusvuoroni oli alunperin kolmantena ja yhden jälkkärin myötä neljäntenä. Katselin taas alkupään suoritukset ratsailta ja tuli niin paljon virheitä että rupesin pohtimaan pidempiä teitä kakkosvaiheeseen.

Radalla näytin taas samat erikoisemmat esteet. Ei Hemppa välittänyt. Oman vuoron koittaessa laukka päälle, ympyrä taas yleisön eteen ja pitkällä sivulla kunnolla eteen. Sitten tarpeeksi kiinni ja pohkeilla ykköselle ajatuksella, että tähän ei kielletä. Eikä kielletty. Mutta tultiin ristilaukalla alas enkä saanut sitä kaarteessa korjattua. Ajattelin ettei haittaa mutta kakkoselta lähtikin puomi mukaan. Taisi siis haitata. Unohdin täysin että vielä tässä vaiheessa olisi voinut ratsastaa aikaa. Ajattelin vain loikkia ykkösvaiheen siististi maaliin.

©Henna Pulkkinen

Taas kaarre neloselle meinasi mennä vähän leveäksi mutta nyt Hemppa imi paremmin eteen. Kutoselta tuli taas väärä laukka ja kun aidalla yritin vaihtaa niin potkaisi napakasti sivulle. Aita sattui olemaan kohdalla ja kuului ihan kunnon ääni. Seiskalle kuitenkin myötälaukassa ja viimeisenkin kaarteen maltoin ratsastaa loppuun asti. Ei enempää virheitä ja nätisti maalissa. Tuplanollia tuli vain kaksi ja nollanelosellakin sijoittui. Oltiin nelosellamme toiset ei-sijoittuneet eli viidennet. Puolen välin paremmalla puolella. Eli ihan yllättävän hyvin.

Siiri videoi molemmat ratamme.


Sitten Hempalle vähän vettä, taluttelua ja ratsu koppiin ja kotiin. Kaikki sujui sen kanssa ihanan helposti! On sen kanssa vaan mainiota olla kisoissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora