lauantai 7. heinäkuuta 2018

OmaHemppa alkoi estetunnilla

Lauantaina oli paluu loma-arkeen. Eli Hempan luo tallille. Luvassa estetunti ja keli ihanasti parissakympissä. Miinuksena paarmat.

Ratsu oli hoitaessa kiltti itsensä. Ratsain aika perusmenoa. Alkuun olisi halunnut olla pidempi muttei nykinyt pahasti ohjia. Oikeassa ravissa tuli ihan pari kertaa ja todella lievästi aiemminkin esiintynyttä stiplailua. Laukat lähtivät pienen herättelyn jälkeen sujumaan oikein mainiosti eteen. Sai myös kiinni ja ympyröillä rullasi ok. Hikosi jo tässä vaiheessa märäksi.

Ensin tehtiin ristikolla kahdeksikolla vaihtotehtävää. Kaksi junnua meni ennen meitä ja molemmat vetivät oikein kunnon mallisuoritukset. Tsemppasin siksi kunnolla ja 3 ekaa ylitystä hyvin yllättäen onnistuikin. Viimeinen vasemmasta oikeaan ei mutta sakkokierroksella sekin. Ja käännös sakkokierrokselle aiheutti lähes vaihdon lennossa oikeasta vasempaan ilman estettä.

Välissä tultiin sarjaa ravilähestymisellä. Ensin Hemppa rikkoi laukalle, sitten malttoi pysyä ravissa. B-osa taisi nousta ysikymppiin. Vielä vähän parempaa myötäystä kaipasi ope. Hemppa ei pahasti loikkinut omiaan.

Sitten tultiin 4 esteen kiemurtelutehtävä. Kakkosella laukka jäi hypyssä vaihtumatta mutta vaihtui heti perään näyttävällä draamailulla. 5 askeleen linja ok. Kakkonen sakkona perään ja vaihto löytyi.

Lopuksi loikittiin vielä rata. 8 estettä, 9 hyppyä. Meille ysikymppiin. En nähnyt kaikkia paikkoja ja jäätyilin. Hemppa hoiti homman kotiin. Taisi olla kaikki myötälaukatkin. Loppu saatiin sakkona uudestaan ja nyt sujuttiin askel sekä pitkällä lähestymisellä pystylle että sarjalle sekä myötäys okserille paremmin.

Hemppa oli ihanasti menossa ja myös lähempää nosti jalkansa puhtaasti yli. Vaikka kuski ei ollut ihan hereillä niin humma selvästi nautti hommistaan.

Tunnin jälkeen hepalle taas kokohuuhtelu ja takaisin kavereiden kanssa laitumelle.

Ongelmia:
isommalla radalla en nähnyt paikkoja
oli jopa vähän villi
pari väärää laukkaa
paljon paarmoja

Parannusta:
myötälaukat löytyivät meiksi käsittämättömän hyvin
Hemppa hyppäsi empimättä kaiken ja paikkasi kuskin virheet
ei pudotuksia
ihanan lämmintä

Anne videoi hyppymme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora