perjantai 13. heinäkuuta 2018

Kenttäkutosen treenausta helteisessä kouluvalkassa

Perjantaille löytyi onneksi sittenkin ope ja Artsi tuli pitämään meille kolmarin kotikentälle. Lämmintä oli n. +27°C jos ei ylikin. Hemppa sai levähtää hetken tallissa ennen tuntia ja pesin pihalla sen hännän kun kerrankin sai huuhdottua kunnolla letkulla.

Ratsastajien alkuverkkana kerättiin estekasa pois kentän keskeltä. Ehdin hetken yrittää saada ratsua käynnissä avuille ennen open tuloa. Aika onnetonta. Open tultua ei enää emmitty vaan tehtiin. Jos ei ollut hyvä niin ratsastettiin hyväksi eikä kyselty. Parani. Ravissa tuntuma ulkoa. Oikeassa kierroksessa piti pitää aika suorana. Nopeita askelia. Laukassa ei saanut mennä lujaa. Molemmat laukat olivat onneksi ihan hyviä mutta vasen rullasi taas paremmin. Hemppa oli jo tässä vaiheessa hikimärkä.

Tunnilla tehtiin tehtäviä huomisia koulukisojamme silmällä pitäen eli eilisen meno kenttäkutosen parissa jatkui. Raviväistöjä heti keskilinjan alusta. Sujuvammin eteen. Volteilla piti varoa liirausta. Lopulta väistöön piti lähteä jo kesken pituushalkaisijalle kääntymisen. Ratsu heräsi hommiin. Itse olin huolissani väistön jyrkkyydestä (kuulemma hyvin loiva) sekä takaosasta. Siihen asti ei oikein edes kommentoitu. Aikamoista piiskurointia mutta parani paljon. Perään vielä parit keskiravilävistäjät ensin keventäen ja sitten istuen.

Tehtävän lomassa tehtiin myös pysähdyksiä ja peruutuksia. Aika kamalaa. Turpa nousi ylös ja kiiruhti taakse jännittyneenä. Näihin ei kuulemma tänään kannattanut paneutua sen tarkemmin.

Huilin jälkeen jatkettiin laukan kolmikaaristen parissa. Ensimmäisillä kerroilla molempiin suuntiin ratsu ei oikein tajunnut kääntymistä enkä tainnut kertoa siitä tarpeeksi selvästi. Vastalaukkakaarteella ohje oli istua painavasti takana ja kääntää ulko-ohjasta. Nämäkin onneksi paranivat. Reitteihin ei kiinnitetty huomiota. Käsky oli keskittyä vain laukkaamaan eikä mennä liian lujaa.

Lopputunnista Hemppa rupesi pomppimaan omiaan kun oli vasemman laukan aika. Open ohje oli sellaisesta vain komentaa eteen ja jatkaa laukkaa. Oma refleksini otti takaisin raviin koska en ollut pyytänyt laukkaa. Lopulta pompahti laukkaan itsestään.

Tehtiin myös ihan pari laukkavolttia. Niistä ei tainnut tulla suuremmin kommenttia.

Loppuravit tein aika lyhyinä. Ratsu oli henkisesti pinkeä ja siksi loikkasi koiran rapinoista sivulle. Pitäisi saada sama aktiivisuus vähän rennompaan mielentilaan. Lopuksi vielä talutettiin hummia hetki. Hemppa sai taas pesunsa ja sitten soviteltiin huomiselle kisakuolaimia. Aiemmat kolmipalat olivat sekoittuneet muiden kuolaimien joukkoon. Niistä sitten yritettiin arpoa parhaat.

Ongelmia:
joka kerta kun otin ohjat tuntumalle niin alkuun vänkäili vastaan
hirveästi paarmoja
keskiravipompotus sattui selkääni (en ole venytellyt)
videolla ravissa istuminen näyttää hytkymiseltä
Hemppa esitti parit jumiperuuttelut
lopputunnista nosti laukan oman pompun kautta

Parannusta:
saatiin ihanan monta lepotaukoa tunnin aikana niin ei ollut kuolemaksi
raviväistöt ja laukan kolmikaariset paranivat
kuski jaksoi ihan hyvin

Anne videoi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora