tiistai 10. heinäkuuta 2018

Oman kenttäleirin aloitus luulot pois -koulutunnilla

Maanantai-iltana oli seuraavan heppaleirin aloitus omalta osaltani. Suonenjoelle Vanhamäen tallille. Muu sennuleiriporukka oli aloittanut jo aiemmin, minä pääsin tilauksesta maastoesteosuudelle mukaan. Tiistaiaamuna alkoivat sitten omat ratsastukseni ekassa ryhmässä eli jo ysiltä. Aamiainen painoi mahassa. Ratsu piti käydä noukkimassa laitumelta, muhku ruunikko ruuna Aki. Kuulin vasta tunnin jälkeen että on vasta 6 v. Tunti mentiin pihalla ja hyvin tarkeni, olikohan n. +24°C. Ratsukoita taisi olla 6.

Hoitaessa oli kiltisti. Taluttaessa vähän hidas. Käynnissä tasoittui tuntumalle, ravissa oli enemmän tekemistä ja tuntui aika poniravilta. Ope ei päästänyt meitä helpolla vaan tunti olikin kunnon piiskurointia. Alkuverkassa mentiin ensin ravia työstäen. Enkä saanut ratsua pysymään tasaisena tuntumalla. Tuntui myös aika vinolta. Sitten laukattiin pääty-ympyröillä pitkään ja tehokkaasti. Onneksi laukka oli ravia helpompi istua. Eteen ja välillä vähän kiinni. Yhä piti työstää. Toiseen suuntaan välillä asettaa ulos ja huolehtia ettei kulje ihan mutkalla.

Välikäynneissä olin vesipullostani onnellinen. Sen jälkeen tultiin tehtävärataa eli pituushalkaisijaa kohti opea. Myöhemmin pysähdys keskelle. Open edestä vuorotellen eri suuntiin. Molemmille pitkille sivuille loiva kiemura. Voltit alkuun, keskelle ja loppuun. Aikamoista taivuttelua siis. Taisin itse olla liian puissa ettei hevonenkaan juuri parantanut. Aktiivisesti eteen, ei saa liirailla. Taivuta huolellisesti. Istu rennosti jalat alhaalla. Pompin ihan tarpeettoman paljon ravissa. Pysähdyksistä meidät onneksi armahdettiin parin kerran jälkeen. Heti rupesi tehtävä menemään tukkoon kun ruvettiin pysäyttelemään.

Lopuksi vielä ympyröitä ja lävistäjiä, keskiravia ja laukannostoja. Nyt rupesi pikemminkin pakka leviämään. Osa ohjeista oli sellaisia etten osannut toteuttaa kunnolla. Piti keventää tuntumaa tms. ja sitten päädyin heittämään ohjia pois. Sen jälkeen meni vielä huonommin. Lopuksi sain skarpattua hetken ja loppuravit tuntuivat kestävän pitkään. Kun sai ottaa käyntiin niin olin jo ihan valmis. Huh!

Ensimmäisen tunnin perusteella ope vaikutti todella tiukalta ja jopa vähän pelottavalta. Onneksi sain tsempattua tunnin loppuun asti enkä uuvahtanut kesken kaiken. Aki ei ollut mikään ihan suosikkiratsuni vaan vähän turhan tasainen ja siksi tylsä.

Ongelmia:
laitumelta taluttaessa jumahteli
en osannut istua harjoitusravissa vaan pompin
jalkani nousivat
todella vino hepo
en saanut ihan avuille
paljon korjattavaa
väsähdin loppuun

Parannusta:
saatiin suoruutta ja raiteilla pysymistä parannettua
laukka oli hyvä
skarppasin loppuun asti ilman omia taukoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora