keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Suoraa linjaa hallitusti

Keskiviikkona mahduin peruutuspaikalle illan estetunnille. Tietysti lähdin mukaan! Ratsukseni sain suuren Turon, joka oli jo koulutunnilla hommissa. Koska olin taas hidas lusmu niin edeltävä koulutunti jäi näkemättä vaikka meinasin mennä katselemaan loppua. Tunnit olivat maneesissa ja meitä ryhmässä 7.

Alkuun ratsu tuntui aika kankealta. Ohjat käteen ja kevyttä ravia. Tein kuitenkin pari ympyrää käynnissä alle. Sitten alistuin olosuhteisiin ja totesin että teen mitä voin näissä olosuhteissa. Ravissa humma juoksi pää ylhäällä eikä oikein ollut avuilla. Päätyihin ympyrät. Käänsi koko kaulan suorana ja kallisteli korvat eri tasalle. Pyysin ja kehuin. Taidettiin tulla puomilinjaa ravissa ja siinä hifisteltiin suoruudesta. Aseta vaikka ulos. Mutta sain parannettua.

Tehtävä oli sama kuin eilen vakoilemani iltatunnin estetehtävä. 3 pystyä, joita tultiin ensin maapuomeina. Keskimmäisen yli ympyrä. Väleihin pääosin 4 askelta kaikille. Alkuun ja loppuun pääty-ympyrät. Yhtään laukkaa ei otettu alle, joten yhdessä ympyrässä en päässyt vielä kovin syvälle ratsuun kiinni. Vaaditut 4 askelta tuli joka kerta mutta kolisteltiin välillä. Aluksi humma liirasi linjalle suorana kaatuen. Siitä päästiin onneksi eroon.

Esteet nousivat lopulta minipystyiksi ja jätettiin keskiympyrä pois. Ratsu säätyi ja tiesin mitä tein. Saatiin siis joka kerta toivottu askelmäärä. Eikä tarvinnut hinkata pienillä vaan meille nostettiin. Saatiin tulla sitten myös kolmella. Kumpaankin suuntaan esteet nousivat meille jonnekin 90 cm pintaan (arveli ope). Hyvin tuli kolmella. Toiseen suuntaan myös neljällä taas. Ja sitten lopuksi kolmella.

Tunnin aikana yksi putosi ja kopisi useamman kerran. Toiseksi viimeinen kierros oli oikein tasainen ja siisti mutta tuli kopaus. Sakkokierroksella askel ei osunutkaan ykköselle, emmin ja sulloin vielä yhden. Tuli siis sangen pienellä hypyllä sisään. Siitä kunnon usvatus eteen ja venyttiin kolmeen. Jälkimmäisen osasin myös säädellä kolmeen. Yleensäkin siinä piti pidättää.

Oli oikein hauskaa ja kuskilla oli kivaa. Hienosti muutkin ratsukot tsemppasivat jälkimmäiseen kierrokseen.

Loppuraveissa ratsu oli ihanan kevyt, taipuisa ja avuilla. Myös pidemmällä ohjalla. Paljon kivempi kuin uskalsin odottaa.

Ongelmia:
alkutunnista ratsu oli kankea ja liiraili
kopinat esteisiin

Parannusta:
osasin ratsastaa välit
ratsu säätyi hyvin
toivotut askelmäärät joka väliin
helposti kaikista yli

Leirikaverit videoivat:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora