torstai 12. heinäkuuta 2018

Vapaavalintaisen kouluradan ratsastus

Torstain aamutunnin ohjelmassa oli huomisten (itseltäni väliin jäävien leirikisojen) kouluosuuden kenraaliharjoitus. Eli radan ratsastus. Oltiin jälkimmäisessä porukassa ja ratsukoita meidän porukassamme taisi olla 7. Radan sai onneksi valita itse ja valkkasin lauantain kisoissa vastaan tulevan kenttä kuutosen. Ratsukseni sain tiistaisen Akin.

Verkka mentiin maneesissa koko porukka kerralla. Suurin osa aidoissa ja yksi mahtui ulkopuolelle. Aikamoista suhailua. Ratsu oli onneksi paljon tiistaita paremman tuntuinen. Ravissa taipui ja oli rennompi. Laukassa tein loivia kiemuroita ja piti vastalaukat. Meniköhän tässä ehkä parikymmentä minuuttia?

Sitten muut kasautuivat toiseen päätyyn odottamaan. Oma suoritusvuoroni jäi viimeiseksi. Eli verkka-aikaa tuli yhteensä lähes 1,5 tuntia. Kävelin ison osan pitkin ohjin. Välillä tein vähän siirtymiä, pysähdyksiä ja taivuttelua käynnissä ja ravissa. Lopulta oman vuoron lähestyessä otin laukkaakin. Sanoisin että aika hyvä verkka enkä uuvuttanut ratsua liikaa.

Oman vuoron koittaessa en enää laukannut aidoissa. Vähän ratsastelin ohjelmaa alusta läpi.

Itse radalla ope alkuun kommentoi vähän turhankin tarkasti mitä seuraavaksi tapahtuu. Ehkä siksi että alkuporukasta useampi unohteli ratojaan. Toivoin ettei juonipaljastuksia.

Ensimmäinen raviväistö ei oikein lähtenyt. Ja kun komensin niin heppa hermostui. Toinen paremmin. Keskiravit ok. Pysähdyksessä jäin liikaa kuuntelemaan opea enkä keskittynyt tarpeeksi omaan tekemiseeni. Peruutuksestakin tuli siksi vähän epämääräinen ja hidas. Mutta meni suoraan. Oma mokani että pyysin siitä raviin kuten verkassakin. Käynti piti olla. Jatkossa pitää verkassa keskittyä tekemään oikein.

Laukat nousivat ok. Voltit ok. Ensimmäinen kolmikaarinen oli vähän muotopuoli mutta toinen paljon parempi. Eipä auttanut että kiintopisteet oli miettinyt tarkkaan etukäteen. Lopputervehdyksen laukka nousi oikein ja pysähtyi vähän kättä vasten mutta yllättävän asiallisesti ja oikeaan kohtaan. Ope hehkutti että olisi ollut selvästi hyväksytty.

Otettiin vielä ensimmäinen raviväistö uudestaan ja nyt meni paljon paremmin. Se riitti. Vähän kävelyä pihalla loppuun.

Ongelmia:
todella pitkä verkka
ensimmäinen raviväistö oli huono
peruutus oli epämääräinen
ensimmäinen kolmikaarinen ei ollut ihan reitillä

Parannusta:
tuli paljon paremmin avuille kuin tiistaina
osasin verkata sopivan kevyesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora