keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Perinteinen uittomaasto ratsunvaihdolla

Uittomaasto aikaistettiin kelien ja mäkäräisten takia jo iltapäivälle. Tyrkytettiin Myytä ja mieluusti olisin ottanut jonkun muunkin. Kommentti oli ettei sitä uskalleta antaa muille. Kun vaihtoehdoksi tuli Raksu niin hihkuin sittenkin Myyn riemumielin itselleni. Tämä aiheutti myös sen että päästiin letkassa heti vetohevosen taakse.

Myy oli menomatkan oikein fiksusti vaikka Tino keulilla jotain tuijottelikin. Laukkasi perässä rentona ja kiihdyttelemättä. Ei välittänyt mistään.

Uittopaikalla otettiin vain suojat pois. Lähdin pyytämään Myytä veteen vaikka muut vielä purkivat. Empi kovasti ja koska olin kuullut juttuja Myyn muuveista niin en paineistanut. Silti loikkasi kerran pystyyn. En ihan ymmärrä että miksi. Lopulta sain houkuteltua veteen ja lopulta rannalta huutelivat ettei niin syvälle koska roiskevesi kastelee panssarin. Pysyteltiin sitten puolisäären vedessä. Ötökät kiusasivat.

©Anne K.


©Anne K.

Uittohommat kävin Taffilla. Alkuun oli epämotivoitunut menemään takaisin veteen mutta kun päästiin veteen asti niin kävi pari-kolme syvän veden lenkkiä. En ole ihan varma että uiko. Pysyin itse epäilyttävän kuivana enkä kastunut napaa ylemmäs.

©Anne K.


Uiton jälkeen oli hetki yleistä jumittelua. En voinut oikein tehdä mitään Taffy kädessä. Huomasin tallilta tuoduilla muovirappusilla punkin. Ei lohduttanut että olin itse uimapukusillani samassa rantaheinikossa. Tämä päätti päivänsä kaverin liiskaamana. Kuivaus, kuivat vaatteet niskaan ja Myyllä takaisin tallille.

Paluumatkalla Myy oli vähän vahvempi ja alkumatkasta häslä. Pelkäsin että sillä rupeaa keittämään ennen kuin päästään lähtemään. Oli kuitenkin kiltisti. Ravissa yritti mennä kaverin hännässä ja laukassakin piti pidellä ihan kovasti. Siitä kuitenkin tasoittui. Viimeisellä hitaalla laukkapätkällä laukkasi jo ihan rauhassa vähän etäämpänä. Vaikka paluumatkan huippuvauhdit jäivät alle kolmenkympin niin ei kiirehtinyt. Mennessä oli reilu 38 km/h.

Tallissa huomasin että ratsun säkä oli hiertynyt auki. Myöhemmin sain kiitosta nopeasta havainnoinnista ja pikahoidolla selkä oli seuraavana päivänä jo hyvässä kunnossa.

Ongelmia:
keuli kerran
kumpikaan ratsu ei mennyt erityisen innokkaasti veteen
paluumatkalla Myyllä oli enemmän kiire
Myyn säkä hiertyi auki

Parannusta:
Myy ei säikkynyt eikä loikkinut
pysyttiin omalla paikallamme letkassa
suurin osa laukoista meni ihan rennosti
pääsin uittohommiin Taffilla

Tuli siitä pieni videopätkäkin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora