torstai 12. heinäkuuta 2018

Maastoestekisarataharjoitus

Toivoin vielä torstaillekin maastoestehyppelöitä ja ihanasti se järjestettiin. Lähes samoilta tulilta estetunnin perään eli jatkoin Kinderillä. Hokitkin oli jo valmiiksi. Ratsukoita maastoesteille lähti 4. Tallista tulleet hölkkäsivät alkulämpöjä ja me käveltiin hetki.

Alkuun tultiin liuta verkkahyppyjä. Pari kertaa tukkia ja punainen laatikko perään. Sitten taas iso alashyppy. Yhä hepo ensin empi alashyppyä ja hyörittiin ylhäällä hetki ennen kuin meni alas. Kuski epätasapainoon ja lähes tipahti esteen jälkeen. Hepalle epämukavasti ohjista tukea. Ja perään uudestaan. Nyt hieman vähemmän kamalaa ja ihan miniempimisellä alas.

Välissä hypättiin ylöshypyt. Hyvin siististi 4 laukalla. Ensimmäistä kertaa taisin laskea. Sinistä tynnyriä ei kuulemma tänään radalla tulla ja saatiin käydä hyppäämässä se tässä välissä. Este hyvin mutta askelta esteen jälkeen vähän etukellahdin. Onneksi kaulasta sai hyvin tukea. Sitten ope huuteli jotain. Lopulta selvisi että kuka eka ylhäällä. Spurttasin ponia kunnolla ja vihdoin sai kiitää luvan kanssa. 39 km/h eli viikon huiput.

Enempiä ei hypätty pohjille vaan kerrattiin vielä rata. Kulmasta liikkeelle. Tukki ja punainen laavu, renkaat ja sianselkä. Punainen laatikko toiselle pellolle. Iso alashyppy. Tukkikasa, iso kulma ja risut. Seuraavalle pellolle ja trakehner. Alamäen kautta koukkaus ja hypyt ylös ja tukki heti perään. Takaisin edelliselle pellolle, hauta ja puupino perään. Tiukka vasen ja punainen takaisin ekalle pellolle. Siitä tiukka oikea ja A-este, perään massiivinen laatikko ja lopuksi vielä pikkulaavu.

Omien laskujeni mukaan 18 estettä. Puolicoffin saattaisi kyllä olla kisoissa numeroitu a ja b, samoin ylöshypyt. Eli ehkä 16.

Kinder meni kulmassa sipsutusravia ennen omaa vuoroa. Siitä pinkaisi innolla liikkeelle. Esteet meni helposti yli ja vauhtikin säätyi. Välillä taisin jäädä vähän liikaa ohjaan kiinni. Hypyt menivät paremmin kun sain paikan vähän lähemmäs ja päätettyä. Ainakin kerran yritin hyppyyttää kauempaa eikä lähtenyt. Töpöhypyillä taas saattoi kolistella. Kintut kopisivat esteisiin radalla ainakin neljästi.

Iso alashyppy meni ihan sujuvasti ja kuskikin oli suht mukana. Kapeimmat polut menin ravissa. Paluumatkalla haudalle eksyin ja käännyin liian aikaisin. Hetken sompailin puiden ja kukkuloiden välissä käynnissä.

Etukäteen ei kerrottu muuta kuin 4 minuutin ihanneaika. Olikohan rata 1600 metriä? Maaliin tultiin kaikki esteet estevirheittä suoritettuamme, aika oli hieman reilu 7 sekuntia yli ihanneajan. 4 ratsukon kisassa jäätiin toisiksi. Virhepisteitä tästä olisi tullut 3,2 eli vähemmän kuin yksi pudotus esteillä. Vauhti oli muuten uskoakseni ihan passeli mutta käytihortoilu tietysti haittasi.

Ongelmia:
kopisi esteisiin
yhä jokunen väärä laukka, ainakin verkassa
kuski oli aika huterasti kyydissä alashypyn jälkeen
kuski eksyi matkalla haudalle

Parannusta:
ei estevirheitä
oli kiva kiihdytellä ylämäkeen

Videosta puuttuu radan puolicoffin.


Myös GoPro-tallenteet on olemassa, ehkä saan joskus editoitua ja lisättyä tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora