perjantai 6. heinäkuuta 2018

B-ratsulla leirikisoihin ja taas toiseksi

Myy lähti omistajiensa kanssa reissuun eikä ollut perjantaina enää paikalla. Pienen arpomisen jälkeen toivoin kisaratsukseni Rinjaa (70 - 80 cm, isompaa ei ollut tarjolla). Sille tuli onneksi myös toinen kuski. Kenttä oli märkä ja verryttely vain maneesissa. En jaksanut käydä liejussa kävelemässä rataa, joten katselin vain aidalta miten se menee. Siinä jäi tosin reittivalinnat miettimättä.

Tarkoitus oli että toinen kuski verkkaa ensin ja minä sitten. Kun menin paikalle niin Rinja odottelikin tallityöntekijän kanssa. Sujuvuuden takia hyppäsin kyytiin ja verkkailin sen n. 10 min askellajit läpi. Onneksi tamma tiesi olevansa kisaverkassa ja liikkui! Mutta toinen kuski ei halunnutkaan tulla verkkaamaan, joten päädyin kävelemään 20 min pitkin ohjin välissä. Lähtöjärjestyskin selvisi vasta tässä.

Kävi sitten niin että olin selässä omaan starttiini asti. Herättelin Rinjan vielä uudestaan ennen lähtöä. Laukkaympyröillä hyytyi jos yritin kääntää yhtään liikaa sisäohjasta. Seurauksena jumitus uralle ja kunnon kovistelu eteen.

Kyselin vielä muilta mistä väleistä kannattaa radalla mennä. Ohje oli kiertää kaukaa.

Ovelta katselin edellisen suorituksen. Radalle pääsi vasta oman vuoron koittaessa. Ykkönen verkkahyppynä. Katselin jo sitä ennen että esteet ovat niin väljästi että välistä mahtuu kyllä kääntämään. Testasin tämän verkkahypyllä ja helposti meni. Tervehdin laukassa ja jatkoin samoilla tulilla radalle.

©Anne K.


Rinja eteni kyllä mutta oli niin hyvin kuulolla että sai ratsastaa pikemminkin eteen. Ei ollut mitään ongelmaa tehdä tiukkoja teitä. Kakkoselta kolmosellekin olisin voinut mennä lätäkön sisäpuolelta mutta se jäi nyt tekemättä. Linja ok. Vitonen ok. Kutoselle kiersin kolmosen ja se oli ihan fiksu ratkaisu. Vasta kohti kutosta tajusin että miksi suoristaa kun vinohypyllä säästää aikaa. Hyppäsin siis vähän vinoon. Lyhyehkö tie seiskalle ja se oli siinä. Puhdas rata. Tässä vaiheessa luokan johtoon.



Sitten pääsin ratsusta vihdoin eroon ja pääsin katsomoon seuraamaan muiden ratoja. Patun kuski käänsi hallitusti vielä pienemmät tiet kuin minä ja ansaitusti meni meistä 3 sekunnilla ohi. Rinja toisella kuskillaan vähän levähti kaarteissa ja jäi ajastamme vain reilu sekunnin päätyen kolmanneksi.

Palkintojenjakoon sain ratsun takaisin. Ötököiden takia ruusuke kävi kaksi kertaa kuralätäkössä ennen kunniakierrosta. Hankala oli myös hymyillä koska naama oli taas ötökkäpommituksen kohteena.

Kaksin ratsun poislaitto sujui ihanan sukkelasti. Ja näin oli taas yksi leiri ohi. Tänään ei kukaan houkutellut viemään heppoja laitumelle ja ihan mieluusti keskityin pakkaamiseen.

Tänä vuonna leiritodistukseen oli kirjoitettu näin:

Olet tarkka ja huolellinen ratsastaja, sinulla on hyvä tasapaino ja ryhti ja rytmi istunnassasi. Mukaudut hyvin hevosen liikkeisiin ja myös hyppyihin. Teet hyvät tiet esteillä ja tuot hevosen hyvin esteelle. Olet saanut kivasti pehmeyttä ja joustoa istuntaan ja käteen. Muista taivuttaa tehokkaammin sisäpohkeella. Sinulla on hyvä iloinen ja positiivinen asenne kaikkeen tekemiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora