keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Uraohjus

Keskiviikolle sai vielä lisäestetunnin. Siihen tuli lopulta lisäkseni vain toinen ratsukko. Illan aikataulu oli itselleni aika tiivis ja tuntia myöhästytettiin että ehdin uittomaaston jälkeen käydä syömässä. Estetunnille tarjottiin tänään vähiten hommia tehnyttä eli Rinjaa ja otin tarjouksen ihan mieluusti vastaan. Onneksi sain taas kuntoonlaittoapua.

Alkuverkassa tamma oli sangen tahmea. Liikkui kyllä mutta tuntui todella löysältä. Imeytyi uralle vaikka yritin mennä sisäpuolella. Raipasta vaihtoi laukkaa. Maiskuttamalla sai vähän innostumaan. Tehtiin ravipuomeille väliin käyntisiirtymiä ja pysähdyksiä.

Mutta kun ope nosti esteet niin humma syttyi. Ensimmäiset puomit ravissa. Seis. Laukka ja pysty. Rinja kuumahti kunnolla. Välillä peruutteli. Useamman kerran nosti laukan levadetyyliin. Enkä tiedä mikä käsivamma itselläni oli sillä kahdesti tässä oikea ohja tipahti kädestä. Ekalla kerralla käänsin suosiolla ohi. Toisella yritin yhdellä ohjalla esteelle mutta eihän me osuttu.

Seuraavaksi tultiin vähän hasardia suoraa linjaa ja voltti väliin. Rinja hidasti parhaiten kehumalla. Useamman kerran pelkäsin että törmätään okseriin. Aina kuitenkin kääntyi. Vaihteli kyllä laukkoja ja liiraili sivuun mutta hyppäsi innolla ja oli ainakin kevyt keula.

Sitten tultiin kaarevia. Hetki meni että sain ratsua paremmin hanskaan. Mutta yllättävän siististi esteet. Puolipidätteitä matkalle. Vaihdettiin 2 hypyn tehtävistä 4 hypyn tehtäviin ja mentiin molemmat kaarevat putkeen. Kertaalleen ei oltu ponnistuspaikasta ihan yksimielisiä ja Rinja loikkasi vallattoman kaukaa. Kävin korkealla ja laskeuduin kyllä satulaan mutta kaulalle makaamaan. Kun sain päätäni nostettua niin tajusin että ollaan kovaa vauhtia menossa kohti seuraavaa estettä ja ehdin kääntää pois. Pysyin kyydissä!

Seuraavan (ja loput) lähestymiset osasin ratsastaa huolellisemmin eikä tilanteita enää tullut. Pudoteltiin jonkin verran. Eikä myötälaukkaa löytynyt yleensä esteellä vaan vaihtoi vasta pyynnöstä myöhemmin askeleessa.

Viimeisellä kierroksella tultiin kaarevien lisäksi vielä yksittäinen pysty viimeiseksi. Se taisi olla noin metrissä. Siitä otettiin puomi mukaan mutta muuten meni niin siististi niin jätettiin siihen.

Loppuverkassa Rinja tasoittui oikein kivaksi. Jos se olisi aina tällainen niin tykkäisin.

Ongelmia:
alkuverkassa oli löysä
alkuverkka oli kuskille aika raskas
innostui vähän liikaakin
pudotuksia
kuski kävi kaulalla makoilemassa
laukat vaihtuivat yleensä vasta esteen jälkeen

Parannusta:
ensimmäistä kertaa tuntui että Rinjaa sai avuille
empimättä yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora