perjantai 14. heinäkuuta 2017

Nykivää menoa ja kilttiä arvostelua kurssikisojen rataharjoituksissa

Perjantaina oli sateinen aamu kuten Kaisa toivoi. Luvassa oli koulukurssin päätösradat. Tarkoitukseni oli kävellä hyvin alle että ehdittäisiin verkata huolella. Pieleen meni. Kuitenkin jokunen minuutti. Eikä onneksi ollut supertiivis verkka vaan osin ohjattu. Eikä satanut kovin pahasti. Pidin kuitenkin takin päällä, hihat ylhäällä.

Tulo, ravipätkät ja laukkoja tultiin muutaman kerran ohjatusti. Eikä ollenkaan niitä meidän vaikeita asioita eli käyntiä ja peruutuksia. Testasin ne kuitenkin itse. Yritin myös pitää Hempan lyhyenä ja herättää takaset töihin.

Hemppa katseli tuomariautoa ensin vähän mutta osasin jo hoitaa ensiohitukset käynnissä. Tästä ei tullut suurempaa ongelmaa. Volttien koosta vähän säädettiin. Nyki ohjia muttei ihan pahiten.

Meidän ratavuoromme oli kolmantena eli koko porukan viimeisenä. Odotellessa mentiin pelkkää käyntiä, ei haitannut eikä tullut kylmä. Omalla verkkavuorolla vielä kevensin yhden keskiravilävistäjän, niitäkään ei tehty ohjatusti.

Muistin radan. Se oli yksi suurimpia huoliani. Eikä tehty rikkoja. Mutta tasaisuutta olisi voinut olla roimasti enemmän. Yritin pitää ratsun ulko-ohjalla ja olla kevyempi sisältä. Eilen sössitty lisätty käynti meni nyt hyvin ja kiltillä tuomaroinnilla siitä tuli 7. Toisaalta peruutus oli ohjelman kamalin osa Hempan tuijottaessa koko homman yläkautta silmiin. Silti siitä tuli jopa kutonen. Kutonen tuli myös ravimyötäyksestä (rohkeampi myötäys). Ihmettelen miten olisin voinut myödätä enemmän. Pidentämällä ohjia vai kippaamalla etukenoon? Vasemman laukan nostosta tuli myös kutonen kun turpa nousi holtittomasti. Sekä alakerrassa oli kutonen kuuliaisuudesta.

Mitään vitosella alkavaa paperissa ei ollut. Arvostelu oli siis superkilttiä. Seiskat tuli 3 - 5 askeleen käyntisiirtymästä, keskiravista, keskikäynneistä, lisätystä käynnistä, vasemmasta keskilaukasta, vasemmasta vastalaukasta sekä lopun keskilinjalle tulosta ravissa. Alakerrassa myös askellajeista seiska.

Loput numerot olivat siis 6,5. Prosentteja tuli 65,869. Tällä tuloksella suureksi yllätyksekseni oltiin kurssikisojen priimukset. Osa tosin meni helpompia ja yksi vaikeamman ohjelman. Missään muualla tällaisella menolla ei helpossa A:ssa oltaisi saatu edes lähellekään 60 %. Hyvä jos 55.

Suurimmat ongelmamme ovat yhä takaosan työnnössä ja siitä aiheutuvissa tuntuman ongelmissa, jotka heijastuvat varsinkin siirtymiin. Tuomari kommentoi että johtuu hevosen koulutuksesta.

"Liikkui riittävän aktiivisesti mutta paikoitellen jännittyy selästään -> tukeutuminen kärsii. Idea oikean suuntainen ratsastuksessa!"

Anne videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora