perjantai 29. heinäkuuta 2016

Ei sittenkään Piaa

Perjantaina piti olla Pian pitämä estevalkka mutta Pia ei lopulta päässytkään ja omistaja piti tunnin. Ratsukseni sain tietysti Hempan. Vähän harmitti että viralliset estevalkat jäivät meillä Hempan kanssa lomani aikana vain yhteen.

Tänään puhuttiin lyhyen verryttelyn oleellisuudesta. Ei kannata laukata kenttää kierrostolkulla ympäri ja väsyttää hevosta heti verkassa. Sopiva määrä verkkahyppyjäkin sanottiin, olikohan se jotain 5? En muista tarkkaan. Ja siihen ei siis laskettu kavaletteja mukaan. Aika maltillisesti yleensä hypinkin.

Nyt tultiin ensin pystyä. Meille taisi lopulta tulla siihen 4 tai 5 hyppyä. Saatiin vielä omat ysikympit. Hemppa hyppäsi ihan asiallisesti ja tuntui helpolta. Okserille meitä ei päästetty ennen kuin se oli 80. En muista putosiko puomi jo siinä. Ysikympissä ainakin putosi. Saatiin sakkokierros toisensa perään mutta aina Hemppa kopsautti puomin alas. Vaikka yritin tulla hyvässä ja lyhyessä laukassa ja ponnistuspaikkakin oli ihan ok. Päätin sitten kokeilla samaa kuin Lidan kanssa eli ponnistaessa käytin raippaa vasemmalle lavalle. Hemppa ei tästä ilahtunut vaan nakkasi heti laskeuduttuaan kunnon rodeopukit. Pysyin ensimmäisen pompun kyydissä mutta toisesta lensin kaaressa hiekkaan. Viimeisenä taas sivalsi pääkin maahan.

Siinä sitten istuskelin lähes risti-istunnassa ja katselin kun Hemppa häipyy paikalta rauhallista käyntiä. Antoi onneksi nätisti kiinni. Tämän jälkeen suljettiin portti.

Kuski takaisin kyytiin ja nyt tultiin okseri kasikymppisenä. Nyt nousi jo jalat esteestä yli.

Sitten hypättiin rata. 6 estettä. Meille suoraan se 90 cm. Yritin aloittaa hyvin sujuen mutta jo alkumatkasta tuli huonoja hyppyjä ja räpiköin kyydissä miten sattuu. Yritin muistaa kehua Hemppaa aina kun se meni yli. Ei onneksi pukitellut. Putoaminen taisi jäädä takaraivoon ja olin turhan varovainen. Sitten huonot hypyt kasaantuivat eikä päästy kierteestä pois. Trippelillä vedin kurjasti suusta ja seuraavallekin tuli huono hyppy. Tässä välissä taisi jäädä kiittämättä. Sain itseni kasattua ja olisin 5 laukan aikana ollut valmis vielä vikalle esteelle. Hemppa sen sijaan sai huonosta ratsastuksesta tarpeekseen ja kielsi. Enkä yhtään ihmettele.

Uusi lähestyminen ja uusi tökkäys. Otettiinkohan vielä kolmaskin kielto? Sitten nollasin päätäni hetken käynnissä ja tajusin missä vika on. En voi arastella saati hissutella. Sen jälkeen lennätin Hemppaa ehkä vähän tarpeettoman paljon mutta päästiin vikasta yli. Open ohje oli että hyppää koko homma heti perään uudestaan. Nyt menikin paljon sujuvammin. Ei ehkä tyylillä mutta empimättä yli eikä tullut huonoja hyppyjä.

Kovin tyytyväinen en meidän menoon kokonaisuutena ollut. Lohduttauduin kyllä sillä kuinka äkkiä sain itseni kasattua huonon radan jälkeen. Selvisipä myös ettei ponnistaessa kannata raipata mikäli ei tahdo ilmalentoa. Kannuksia ei ollut ja olin siitä vain tyytyväinen.

Ope rupesi puhumaan että voitaisiin joskus hypätä kisoissa metriäkin. Puhahdin että tämmöisen treenin jälkeen ei ainakaan. Ja pitäisihän niitä metrisiä päästä loikkimaan jo treeneissä. Oli sitä Pian tarkkanäköistä ohjeistusta kyllä ikävä.

Ongelmia:
pudotteli alkutunnista
ratsu pukitti raipasta kuskin alas
ensimmäinen rata todella epätasainen
kieltoja kun huono ratsastus kulminoitui

Parannusta:
kuski selvisi ilmalennosta mustelmilla ja kyynärpään hiekkaihottumalla
huonon radan jälkeen ajatukset sai koottua aika äkkiä
toinen rata oli paljon parempi

Annu videoi hyppyjämme. Tippumista ei tullut talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora