tiistai 19. heinäkuuta 2016

Istuntatunnilla vikeltäjäolo

Tiistai-iltana päädyin Aaltokankaan viimeiselle tunnille. Ratsukoita oli 6 ja aiheena istunta. Keli vielä aurinkoinen, lämmintä n. +17°C. Ratsuarvelut menivät pieleen. Ei tullut Ristoa, Julkaa eikä Leijonaa vaan Niilo. Ponin kolmas tunti putkeen.

Tuntuipa Niilo pieneltä! Harja oli edessä enkä nähnyt vasenta puolta päästä. Tämä toi lisähaasteen asettamiseen. Lopulta nostin katseeni harjasta ja yritin tuntea asetuksen käsissäni (tai viis veisata siitä). Alkuun poni tahmaili mutta kiltisti heräsi töihin kun muistutin raipalla. Eikä sen jälkeen lahnaillut yhtään pahasti. Pikemminkin ongelma oli saada menoa tasoitettua rauhallisemmaksi. Meinasi kipittää. Oli yhä enemmän kiinni vasemmassa ohjassa.

©Virpi

Oikea laukka oli alkuun yllättävän siisti ja tasainen. Vasen oli vaikeampi kun en saanut ulko-ohjalle tuntumaa. Kierroksen venkuloinnin jälkeen päätin vain asettaa ulos ja se rupesi parantamaan tilannetta.

©Virpi

Välikäyntien aikana nostettiin jalustimet kaulalle. Sitten päädyttiin ympyröille. Meidän seuraksi Pyllerö ja Risto. Käynnissä etsittiin istuinluut ja hyvä asento. Taas jatkettiin siitä kuinka yritän irrottaa ylä- ja alakropan toisistaan. Pyöriteltiin käsiä että saatiin hartiat rennoiksi.

©Virpi

Ravissa otettiin ohjat vuorotellen yhteen käteen ja nostettiin toista kättä ylös, sivuun ja eteen. Yllättävän helposti sujui. Tehtiin myös siirtymiä keskilinjalla ravista käyntiin. 4 askeleen verran. Istunnalla piti siirtää mutta Nipsu ei välittänyt vatsalihasteni kiristymisestä pätkääkään. Pöh! Ravi muualla oli aika mukavaa. Laukassa sama juttu. Siinä tunsin itseni vikeltäjäksi kun ojennettiin kättä ylös. Tuntumalla Niilo laukkasi yllättävän nätisti. Istunnan viilaukset oli aika pieniä. Myös vasen laukka oli yllättävän hyvä vaikka odotin ongelmia. Vautsi! Siirtymät käyntiin tuli vähän töksähtäen. Mutta tänään sain laukassa istuttua paremmin.

©Virpi
©Virpi

Loppuravissa kyselin yliastunnan perään. Ei venynyt vaan päästiin vain omaan kavionjälkeen. Kehuja tuli että muoto on loppuraveihin oikein hyvä ja meno letkeää. Hyvältä se tuntuikin. Mahtoiko käynnissä venyttää takaosan askelta paremmin?

©Virpi
©Virpi

Tunnin jälkeen ponin huuhtelu ja ruuna pihalle. Sehän oli jopa hionnut!

Ongelmia:
tukka edessä niin en nähnyt vasenta puoliskoa päästä
alkuverkassa vasen laukka oli epätasaista

Parannusta:
ilman jalustimia oli helpompi istua
kädennostot onnistui helposti
ei mitään ponivinkeitä
kivan tasainen ja energinen mutta rento

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora