maanantai 4. heinäkuuta 2016

Maneesissa avoja sadetta paossa

Maanantain päivätunti mentiin koulua kelin takia. Samasta syystä mentiin maneesiin. 5 ratsukkoa, joista 4 suht isoa heppaa ja 1 poni. Sain toiveratsuni Rosan. Mahduttiin silti kun kukaan ei ollut suhailija. Päädyin ratsastamaan topissa. Olisin halunnut pitää fleecen vähän pidempään päällä mutta koska selästä ei voi Rosalla riisua niin päädyin vähentämään jo alkukäyntien lopuksi.

Aloitettiin käynnissä tutustellen. Rosa meni aika kivasti mutta ope ei vaatinut meiltä kovin paljoa. Tamma oli tasainen. Väisti ja peruutti ok mutta oli hieman pitkä ja löysä. Vasta ravissa tuli käsky lyhentää tammaa.

Ravissa tehtiin pitkille sivuille avoja. Ei alkuvoltteja mutta pyöriteltiin pääty-ympyröitä. Rosa oli hieman raskas kädelle eikä kovin innokkasti etenevä. Jalkoja sai käyttää. Raippaa ei ollut. Yhden kulmavoltin ja huolelliset avut vaati että sain tamman kolmelle uralle. Vasen kierros oli lopulta vielä vaikeampi. Ope sanoi että takaosa jää enkä ihan tajunnut. Tunnin lopuksi sain kysyessäni selvennyksen että Rosa mieluusti nakkaa jo suoraan mennessä takaosan banaanille uran sisälle. Tästä huolimatta osasin korjata (yrittää) tilannetta ihan oikein.

Ensimmäinen suunta parani hyväksi avoissa. Laukassa oikeaan spurttaili kentän puolen pitkällä sivulla. Laukassakin parani suht hyväksi vaikken avoajatusta saanutkaan jalkoihin asti.

Vasemman kierroksen avot oli turhauttavampia. Menokin oli vähän pitkulaa. Laukassa pudotteli raville ja paukuttelin pohkeilla ihan reippaasti että saisin laukan säilymään ja energiaa takaosaan. Tuli kelpojakin pätkiä muttei yhtä tasaista kuin toiseen kierrokseen.

Loppuraveissa tasoittui hyväksi. Välillä yritti vähän nousta mutta sain korjattua. Kovin pitkälle kaulalle en uskaltanut päästää nousemisen ja kiihtymisen pelossa. Alassiirtymät tuli kivasti pelkällä istunnalla.

Loppuun käytiin vielä open kanssa avoista keskustelua. Olin kovin hämmentynyt kun puhui väistävästä pohkeesta. Minun mielestäni avossa ei väistetä. Sisäjalan ympäri taivutetaan ja ulkojalka kääntää etuosan pois uralta (tai näin minä sen ajattelen). Open puheessa väistävä jalka tarkoitti sisäjalkaa.

Ongelmia:
vähän hidas pohkeelle
puikula
raskas edestä, kädet tuli kipeiksi
vänkäily
spurtit laukassa (oli vain hauskoja)
kolmella uralla avot
opettajan oman termistön ymmärtäminen

Parannusta:
hyviäkin hetkiä
ekan kierroksen laukasta tuli aika kiva
loppuravit

Videopätkiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora