sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Korvaava kisaratsu kotikisoissa

Sunnuntaina oli Tallinmäen 1-tason estekisat. Starttimäärä yllätti varmasti kaikki ja kisaajia oli n. 130. Hempan piti olla varattu toiselle kuskille, joten sain korvaavaksi kisaratsukseni Masan. Lopulta sain kuitenkin yhden startin myös Hempalla mutta Masan kanssa aloitin.

©Ronja Vekki
©Ronja Vekki

Ensimmäinen luokka meillä oli 70 cm. Ratapiirros oli onneksi sama 70, 80 ja 90 cm luokissa. Eikä mikään paha. Erikoisesteitä oli muutamia mutta ei ne Masaa kiinnostaneet.

Ratapiirros.
©Ronja Vekki

Verkassa Masa oli alkuun vähän hidas. Ravissa piti houkutella lisää vauhtia. Esteille oli selvästi kova hinku, sillä pääty-ympyrältä ravista Masa lähti ryöstämään kohti verkkapystyä. Sain aikeet estettyä. Ilman minun lupaani ei hypätä. Hetkeä myöhemmin laukassa ruuna yritti uudestaan. Ohjaus meni ihan rikki, samoin jarrut. Sain kuitenkin pysäytettyä esteen eteen. Näin reippaaseen alkuun nähden itse verkkahypyt menivät sitten ihan hyvin ja pahemmin ryysimättä. Hyppäsin yhteensä ehkä 5 hyppyä.

©Emmi Erkkilä
©Ronja Vekki
Oma lähtönumero oli 13. Sen verran jäi kuulutukset kuulematta etten ehtinyt radalle edellisen ratsukon suorituksen ajaksi. Ravasin siellä alkuun sivussa olleen portin ohi, sitä kun useampi ratsu oli kavahtanut.

©Emmi Erkkilä
©Ronja Vekki

Itse rata meni ihan asiallisesti. Masa yritti välillä kiihdytellä. Ykkönen ok. Kakkosen ja kolmosen väliin 11, vika jäi miniksi. Sarjalle yritin päästä pienesti sisään mutta kaukaa lähti ja toinen askel jäi ahtaaksi. Sen jälkeen oltiin väärässä laukassa ja ravin kautta korjaus. Vitoselta kutoselle 6 askelta, joista viimeinen oli taas mini. Vauhtia oli niin paljon että tein pitkän tien seiskalle. Sinne meinasi lähteä rynnimään mutta otin haltuun.

©Ronja Vekki

Kakkosvaiheessa tein tiukat tiet. 8 - 9 -linja mentiin nyt 10 askeleella. Sarjalle kääntyi aika hyvin. Taas yksi iso ja yksi pieni väliin. Seuraavakin kaarre vähän huoletti kun ei oltu ihan tasapainossa. Sinne kuitenkin kääntyi ja viimeinenkin puhtaasti yli.

©Emmi Erkkilä
©Ronja Vekki

Tässä vaiheessa luokkaa mentiin johtoon ja johtopaikka pidettiin viimeiseen ratsukkoon asti, joka kiilasi meidän edelle. Yhden tunnin treenillä sininen ruusuke. Mutta onhan näitä jo nähty. Ellun kanssa tunnin treenillä voitettiin 70 cm, Hempan kanssa nollatreenillä oltiin 70 cm viidensiä.





Masa hyppäsi välissä nollat myös toisella kuskilla. Minä sitten vielä 80 cm. Odotellessa paarmat kiusasi ja käynnissä ruuna oli sangen rauhallinen. Verkassa ei enää ryysinyt. Mutta okserille en osannut ratsastaa enää ollenkaan. Loikkasi jättikaukaa. Samoin toisen yrityksen. Huilin tovin ja sisuunnuin että pakkohan se on osata ratsastaa huolellisesti esteelle. Sitten päästiin nätisti yli.

©Emmi Erkkilä
©Ronja Vekki
Kasikympin rata oli mielestäni paljon siistimpi ja tasaisempi. Alkuun piti vähän hoputella liikkeelle. Ykkönen kolahti muttei onneksi pudonnut. Sarja mentiin tasakokoisilla askelilla. Linjat 10 ja 6 askeleella. Nelosen jälkeen oltiin taas väärässä laukassa. Uusinnassa päätin tehdä tiukat kaarteet. Ensimmäinen oli hyvä, sarjalle ei ihan niin hyvä. Sarjan jälkeen olisin saanut käännettyä myös ennen lippua mutta pienen empimisen takia mentiin ulkopuolelta. Reipas nolla silti. Lähes sekunti hitaampi kuin edellisessä luokassa.

©Emmi Erkkilä
©Ronja Vekki
Meidät kutsuttiin palkintojenjakoon viimeisenä eli seitsemäntenä. Pokattiin ruusuke ja käytiin kunniakierroksella. Hieman myöhemmin Kaisa kertoi että tarkistuslaskut paljastivat että ruusuke olikin Kaisan ja Kingin. Omalle tiimille kuitenkin.




Masa oli ihan hauska kisakaveri. Asennoiduin jo valmiiksi siihen että nämä jäävät sen kanssa vikoiksi kisoiksi ja junnut vievät sen.

©Ronja Vekki
Iita videoi ratamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora