torstai 7. heinäkuuta 2016

Kärsimysmaasto

Torstaina oli tarkoitus vetää heppaöverit ja illalla oli vielä yömaasto iltapalan jälkeen. Ratsuksi valikoin vuosi sitten tarjolla olleen Siirin. Nyt tamma oli jo 5 v. Ponikokoinen.

Hoitaessa tuntui alkuun hyvin pikkuvanhalta mutta suitsien laitossa sitten vähän häsläsi. Olisi halunnut katsella maisemia eikä antaa päätään varustettavaksi.

Meidät sijoitettiin letkan viimeiseksi. Siiri ei ollut kovin herkkä pidätteille vaan halusi nuohota kaverin hännässä. Toki edellä menevä poni käveli hyvin hitaasti.

Ravissa vauhti oli meille ihan hyvä. Toki välillä tuli laukkarikkoja. Alkuun vähän veti päätä alas muttei pukitellut.

Laukkapätkissä ei pysytty yhtään vauhdissa. Eipä sinkoilleet kivet silmiin. Kyllä Siiri laukkasi mutta vauhtia ei vain riittänyt. Huiput 38,5 km/h.

Kelin pahin miinus oli puolen tunnin jälkeen niskaan tullut sade. Vaatetta oli siihen nähden ihan liian vähän. Kastuin hihoista ja reisistä läpimäräksi. Eikä sekään olisi pelkästään haitannut vaan se, että mentiin kilometritolkulla käyntiä. Huutelin eteenpäin toiveita ravista. Ensimmäinen toive jäi huomiotta. Toisella kerralla ravattiin pätkä. Eikä niitä ravipätkiä reissulla kovin monta ollutkaan. Pari-kolme. Laukkoja oli 3.

Eikä haitannut yhtään että ravin takia tultiin etuajassa tallille. Olin ihan umpijäässä. Onneksi tamma ei ollut rapainen niin poishoito oli nopea toimenpide vaikka innostuin laittamaan loimenkin, joka piti sitten ottaa heti pois.

Ongelmia:
kylmyys
käynnissä kiireisyys
laukassa ei pysytty vauhdissa

Parannusta:
tosi tolkku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora