keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Vinouden suoristamista

Keskiviikon iltapäivätunti keskityttiin suoristamaan hevosten vinouksia. Päädyimme lopulta siihen että Hemppa on oikealta vino. Oikealle ohjalle on vaikea saada tukea, koko kaula kääntyy helposti oikeaan, vasen laukka nousee helpommin. Pääty-ympyrällä mentiin kevyttä ravia molempiin suuntiin. Oikeassa kierroksessa piti pitää tuki vasemmalta (ulkolapa hallussa) ja ratsastaa sisäpohkeella tuntumaa oikeaan ohjaan. Samalla varoen ettei takaosa liiraa pohkeesta ulos. Vasemmassa kierroksessa käännettiin mutterimaisesti. Siinä paino kaatui sisäetuselle ja asetusten kautta lähdettiin kohottamaan painoa pois sen päältä.

Välillä käytiin toisessa päädyssä ja vaihdettiin suuntaa. Tehtiin sama myös laukassa. Oikeassa laukassa yritin käyttää sisätakasen aktivointiin raippaa mutta Hemppa otti siitä huonoja kierroksia, joten tyydyin jalkoihini (ja kannuksiin). Laukat rullasi ihan ok. Vasen tuntui tavalliseen tapaan vielä helpommalta. Toki siinäkin työstin painoa ylös sisäetujalalta. Pitiköhän ulkotakajalan viipyä pidempään maassa. Jotain yritin ährätä.

Näiden jälkeen tultiin ravissa pituushalkaisijalle. Jättö tulosuuntaan (suunta ei vaihtunut). Ensin vain suoraan, sitten keskipysähdyksellä. Pysähdyksessä yritin korjata pyöreälle niskalle mutta lähti herkästi taakse. Käsky oli antaa olla. Sillä peruutuksesta seuraa ala-arvoinen. Turpa pitkällä tasaisesta pysähdyksestä voi tulla 5. Pydähdykset huononivat toistojen myötä. Liekö sitten itse menin lukkoon mutta rupesi valumaan pitkäksi ja etupainoiseksi ja veti ohjia pitkäksi. Pikkuviilausta oli että ravista seis voi tulla parin käyntiaskeleen kautta mieluummin kuin töks. Pysähdyksestä ensin nätisti raviin ja sitten pyydetään kuljettamaan ravia.

Muualla yritin ratsastaa ravia kunnolla aktiiviseksi. Olen saanut Hempan välillä jalalla edestä kevyeksi. Mikä lie kun ei tänään onnistunut. Ehkä oma verkkatapani sopii paremmin? Tai hepo ärsyyntyi liian napakasta tuntumasta. Suorittaisi varmasti tyytyväisempänä vähän pidemmällä kaulalla.

Ongelmia:
nyki päätä
lopussa pysähdykset huononivat

Parannusta:
ei hidastellut
laukat oli suht ok

Lopputunnin suoria linjoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora