torstai 7. heinäkuuta 2016

Yksittäinen 120 cm

Keskiviikkoiltana sade taukosi, joten kenttä kuivui sen verran että päästiin torstaiaamuna pihalle isojen esteiden tunnille. Ratsuksi valkkasin tietysti Rosan. Kaikkien muiden hepat oli valmiina mutta minä pintelöin tammani kuntoon.

Alkuverkassa Rosa tuntui löysältä. Suht rento kuitenkin. Yritin taivutella molempiin suuntiin. Ohje oli että jos ei toimi sileällä niin hypyistäkin tulee jäykkiä. Tehtiin vaihtoja. Eka tuli ehkä tuurilla. Sitten tamma oli liian löysä ja apuni epämääräisiä. Ei ihme ettei vaihtanut. Joskus myöhemmin kaarteessa vaihdot sitten tuli. Saatiin sakkokierroskin muttei juuri parantanut tilannetta. Sen jälkeen sain esteraipan käteen. Mutta sitten ruvettiinkin jo hyppäämään kavalettia ja Rosa heräsi.





Muutamat hypyt kavaletille. Kiihdytteli vähän perään. Sitten tultiin puomi-pysty-puomia. Taas kiihdytteli perään. Kertaalleen otin seis ja peruutin. Sitten alkuun lisättiin laine ja tultiin kuudella. Ekan kerran otti kunnon jättiloikan laineelle. Askelmäärä onnistui joka kerta mutta välissä tamma oli jo sinkoilemassa. Istu hypyssä pystympänä oli ohje. Tätä jokunen kerta.

Sitten tultiin pari hyppyä muurille. Ei ongelmia. Korkeus oli jotain 75 ja 90?



Tämän jälkeen ruvettiin tulemaan tunnin päätehtävää eli laineita poispäin ja päädystä lävistäjäokserille. Okseri nousi pikkuhiljaa. Heti eka lähestyminen laineelle oli sittenkin liian lepsu ja Rosa pääsi juoksemaan ohi. Palautin samantien esteen eteen ja heti uudestaan. Päästiin jatkossa yli. Myöhemmin kun omistaja kuvasi esteen vierestä niin taas piti kiemuroida mutta osuttiin. Laineet nousi ja Rosa rupesi vähän kiihdyttelemään siihenkin.




Okseri taisi alkuun olla 80 ja nousi n. 10 cm kerrallaan, myöhemmin ehkä vähemmän. Kerran tultiin vähän lähelle, n. 110 cm korkeudella. 115 meni oikein hyvin ja tuli kehuja. Itse ehkä myötäsin yläkropalla liikaa. 120 ekalla kerralla putosi vaikka tultiin hyvin. Sakkokierroksella Rosa korjasi ja sen jälkeen kaikki ylisti tamman tekniikkaa. Enempiä ei hypätty. Näyttihän se 120 isolta muttei aiheuttanut sitä oman ratsastuksen jäätymistä. Ihan luottavaisesti tulin esteelle ja päästiin yli. Vaikka se tultiin yksittäin.





Ei siis päästy viimekesän ennätyksen (121 cm) yli. Tästä tuli nyt sitten toiseksi korkein hyppäämäni este. Ainoa yli 105(?) ihan yksittäin.

Oikein kiva tunti ja Rosa on niin mainio hyppykaveri. Eikä se edes ollut niin tuijotteleva ja sinkoileva kuin edelliskesästä muistin.

Ongelmia:
alkuun spurttaili esteiden jälkeen
yksi kielto siniselle laineelle
yksi pudotus okserille
kahdesti piti pysäyttää ja peruuttaa

Parannusta:
lainetta valkoisesta suunnasta ei tuijotellut
muuristakin mentiin tuijottelematta yli
okserin loikki isona hyvällä tekniikalla ja empimättä

Videokooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora