tiistai 19. heinäkuuta 2016

Siirtymien parissa jatkettiin

Tiistainakin oli luvassa itsenäinen Hempalla. Ratsukoita kentällä oli pääosin 4 itsenäisesti menevää. Mukana myös Kaisa ja Vake. Kelinä tuulinen ja aurinkoinen +17°C. Vähäisesti paarmoja.

Alkuun taas taivuttelin ratsua. Vähän sulkuja käynnissä. Sitten parit väistöt ja raviympyröitä. Temponmuutoksia jo tähän muttei ihan niin lennokkaasti eteen kuin eilen. Aluksi Hemppa taas vähän nyki ohjia mutta tasoittui. Tosin oikea kierros oli tänään selvästi vaikeampi. Myös eilistä vaikeampi.

Pidin pienen huilin jo ennen laukkoja. Vuorotellen molemmat ja tauko väliin. Pitkillä sivuilla eteen, pääty-ympyröillä takaisin. Vasen säätyi paremmin. Lopuksi siirtymä käyntiin. Vasemmassa hyvin, oikeassa ehkä kolmannella yrityksellä. Laukka lyheni vasemmassa hyvin.

Väliin tein pysähdyksiä. Malttoi seistä Hempaksi hyvin mutta siirtymät käyntiin ja raviin oli vähän epätasaisia.  Ravissa istuin alas ja hetkittäin piti pyytää aika isosti että Hemppa liikkui kunnolla eteen. Raippaa ei ollut. Hidasti herkästi pelkällä istunnalla. Mutta kun yritin heittää ohjat pidemmiksi niin hepan mielenkiinto ja keskittyminen katosi samantien eikä onnistunut.

Väliin tultiin pätkät vastalaukkaa molemmissa kierroksissa. Keskiympyrä ja puoliympyrä päätyyn sujui hyvin. Yritin kääntää asetusta menosuuntaan ja lisätä vähän temponmuutoksia. Hyvin piti vastalaukat ja asetuskin löytyi mutta ei vielä tuntunut ihan läpihuutohelpolta. Nämäkin lopetin siirtämällä myötälaukasta käyntiin.

Lopuksi kokeilin vielä vaihtoja. Ensin tehtävän opetus oli ympyrä vuoroin vasempaan, vuoroin oikeaan ja välissä vaihto käynnin kautta. Molemmilla keskittyminen vähän rakoili. Alas siirtymät oli aika kamalia. Oikeasta vasempaan kuitenkin vaihtoi ehkä neljästi, kolmisen kertaa vaihto jäi tulematta. Toiseen suuntaan en saanut vaihtoa aikaan vaikka tein mitä. Ehkä olisi pitänyt olla puomi tai raippa.

Loppuraveihin löytyi taas lennokas ja edestä kevyt olo. Myös suunnan vaihdot sujuivat ilman suurempia vänkäilyjä. Loppukäynnit käytiin pellon kautta. Ei ongelmia.

Suihku ja tarhaan.

Ongelmia:
oikea kierros oli vaikeampi
kuskin oikea jalka hilasi jalustinhihnan päätä ylös

Parannusta:
vaihtoi pyynnöstä laukan oikeasta vasempaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora