torstai 28. heinäkuuta 2016

Uuden Gali-ruunan kyytiin

Torstaina kävin ihan normaalilla koulutunnilla Aaltiksella. Niin kävi moni muukin, sillä meitä oli 9. Keli oli yhä lämmin ja aurinkoinen.

Ratsukseni sain tänään tallin toiseksi uusimman tulokkaan, joka saapui vain parisen viikkoa sitten. Noin Aksun kokoinen mutta vähän muhkumpi Gali, syntynyt 2010. Tarhasta löytyi. Käyttäytyi asiallisesti. Jostain syystä sillä oli martingaalit. Syy niihin ei selvinnyt tunnin aikana.

Tunti aloitettiin taivuttelemalla käynnissä. Vähän mutkitteli mutta toimi ihan asiallisesti. Jo käynnissä suoralla uralla huomasi helposti että Gali on samaan suuntaan vino kuin Hemppa ja Niilo. Roikkuu enemmän vasemmassa ohjassa. Ope varoitteli että saattaa olla hidas mutta eteni kyllä kun pyysi. Ei jumitellut. Ravissa oli vähän haastavampaa kääntää ympyröitä mutta onnistuttiin. Ensin ei halunnut irrota uralta, kaarella kaatui ensin ulos, sitten sisään.

Tehtiin avoja sekä käynnissä että ravissa. Käynnissä meno oli aikamoista kiemurtelua. Kyllä sieltä taisi sen avonkin välillä tunnistaa. Ravissa kiemurreltiin vähän vähemmän. Oikeassa kierroksessa tuntui että väisti eikä mennyt avoa (kuten Hemppa herkästi). Ope sanoi kuitenkin että meni ok.

Laukat mentiin ympyröillä, oikea kierros ensin. Ohje oli että me nostetaan laukka ensin. Ihan asiallinen nosto. Laukkaa piti ratsastaa eteen. Kulki ihan ok, välillä meinasi painua edestä matalaksi. Raville siirtyminen tuli helposti. Vasemmassa laukassa nostettiin myös ensin. Nyt nostosta Gali otti parin askeleen spurtin. Ope epäili että törkkäsin kannuksella liikaa. Ihan mahdollista. Siitä kuitenkin tasoittui eikä tämäkään laukka ollut mitenkään erikoinen. Pyysin sen verran reipasta menoa että levitettiin ympyrää toisesta reunasta joka kierroksella ihan reilusti.

Loppuraveissakin kulki mukavasti. Enkä sanoisi laiskaksi tai hitaaksi. Kyllähän se liikkui kun pyysi. Eikä tarvinnut edes komentaa. Mukava heppa, aika perus.

Ongelmia:
vähän kiemura kääntää
vasemmassa laukannostossa kiihdytti pari askelta

Parannusta:
tolkku ja toimiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora