maanantai 18. heinäkuuta 2016

Toinen kerta Julkalla tasaisempaa menoa

Maanantain iltatunnille Aaltokankaalla sain Julkan. Hyvä päästä jatkamaan eiliseltä. Välissä oli omistaja käynyt selässä, joten odotin että tamma saattaa olla kuuliaisena. Gramaanit, ja opastus oli että alkutunti pitkähköllä nivelohjalla.

Nyt paistoi aurinko, joten päästiin taas pihalle. Ratsukoita taisi tunnilla olla 7. Käynnissä tamma taas nyki ohjia vaikka nivel oli pitkähkö ja yritin pitää käden mahdollisimman vakaana. Nyki niin tahdikkaasti että tuntui ettei kävele ihan puhtaasti. Nopeasti kuitenkin vertyi eikä ope nähnyt mitään vikaa.

Alkuverkan ravissa tasoittui edestä ja tuntui oikein kivalta. Jalasta reagoi hienosti eteen. Asettamisen kanssa oli haastetta kun kaula oli vasemmalla ja turpa oikealla. Taisi pukata myös takaosaa sisälle molemmissa suunnissa, huomasin ravissa tätä huonommin. Verkassa mentiin vain oikea laukka ja siinä yritin ajatella avoa. Ihana, rullaava laukka.

Tehtävänä tultiin vastaväistöä uraa pitkin, kulmiin voltit. Ensin väistö käynnissä ja voltit ravissa, sitten väistö ravissa, voltit laukassa. Tämä meiltä sujui yllättävän kivasti. Julka oli tasainen ja kuuliainen. Toki oikeassa kierroksessa asetus vasempaan oli hukassa. Sekä tarjosi vasenta laukkaa oikean sijaan. Mutta laukat nousi ihanan helposti ja laukasta sai siirryttyä pehmeästi käyntiin! Myöhemmin vaati herkkyyttä pudottaa laukasta vain raville mutta osattiin sekin. Kuskille ohjeeksi tuli että pitäisi yrittää irroittaa ala- ja ylävartalo toisistaan.

Lopuksi laukattiin vielä vasen laukka. Tein ihan ronskisti avoja kaikki suorat. Ei tullut kommenttia kuin ulko-ohjan muistamisesta. Kuvittelen että ratsu oikeasti oli avoasennossa eikä vain suorana. Julkalla on kyllä kiva laukata!

Loppuraveissa oli taas oma epätasainen itsensä. Ei pahimmasta päästä mutta nyki ohjia. Haaveilin jo koulukisoista kunnes muistin että ilman gramaaneita olisin pulassa.

Ongelmia:
epätasaisuus edestä
asetus vasempaan

Parannusta:
ihana, säätyvä laukka
sympaattinen ja tasainen ratsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora