sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kolmas kisarata

Hempan kanssa herui sittenkin kisalupa. Ensin meidät oli merkattu 80 cm luokkaan mutta omistaja kävi kysymässä että tahtoisinko sittenkin hypätä 90 cm. Tottakai! Hemppa meni siis 70 ja 80 cm alle toisella kuskilla. Välissä ehti lepäillä sisällä ihan hyvän pätkän sillä olin ysikympissä vikana. Tämä oli siis sekä minulle että Hempalle päivän kolmas rata.

Hemppa olikin purettu aika huolellisesti. Suojat ja martingaalikin irroitettu. Masan pihalle viemisen jälkeen tulikin kiire. Lopulta kapusin kyytiin 20 minuuttia luokan alkamisen jälkeen. Onneksi aikaa oli kuitenkin ihan hyvin jäljellä.

©Hannakaisa Holmi


Verkassa Hemppa oli vähän hidas. Ravissa löytyi eteenpäinpyrkimystä kun vähän herätteli. Silti ensimmäinen hyppy kavaletille oli kummallinen raviräpellys. Pystylle tuli ok mutta niin ponnettomasti että varmistelin ponnistusta raipalla. Okserillekin ensimmäinen hyppy hitaasti kunnes vihdoin tajusin että hevonen on pakko ratsastaa eteen. Spurtattiin pari kierrosta maneesin ympäri ja hypättiin okseri uudestaan. Paljon parempi.

Edellisen hypätessä ei ihmeitä kentällä kävelty. Kun nostin laukan niin Hemppa oli taas vähän hidas. Päätin etten lähde vielä aloittamaan vaan laukkaan kerran kentän ympäri. Meno parani.

©Emmi Erkkilä

Ekalle tultiin mielestäni ihan hyvin. Silti lähti puomi matkaan. Liekö sitten Hemppa ollut liian pitkä, liian etupainoinen tai vino? Kakkoselle tultiin vähän lähelle mutta maltoin odottaa. 10 askelta väliin. Sarjalle tultiin jopa liian pohjaan sisään. Osasin tämänkin ratkaista ja pyysin eteen. 2 laukkaa tuli kuten pitikin. Kaarteessa vitoselle taisi olla taas väärä laukka. Johtuu kuskista eikä hevosesta. Vitonen ok, 5 askelta ja kutonen ok ja sitten venähti pitkäksi. Seiskalle kiersin taas pidemmän reitin. Puhtaasti yli.

Olisi tietysti ollut kiva hypätä myös kakkosvaihe mutta ei me tällä menolla sijoituksista oltaisi tapeltu. Ei ollut tarpeeksi ketterää eikä imevää. Hieman epätasaistakin. Lohduttauduin sillä että korkeus ei tuntunut missään. Ihanan pieniä. Vielä pitäisi malttaa itse olla hypyissä pystymmässä ja pitää ne kantapäät alhaalla!

Kaisa videoi suorituksemme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora