perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pimennossa kouluvalkassa

Perjantaina päästiin Hempan kanssa toiveiden mukaan ensimmäiseen valkkuryhmään. Lopulta se ei ollutkaan niin hyvä asia kun ope saapui vartin myöhässä mutta lopetti silti täsmällisesti ajallaan. Ratsukoitakin oli jopa 4.

Alkuverkat mentiin itsenäisesti mutta humputtelin aivan täysiä enkä edes yrittänyt pyytää Hemppaa lyhenemään. Ehkä siksi malttoi olla tasaisempi.

Ohjatut tehtävät alkoivat takaosan väistöillä uran sisäpuolelle. Meni aika pitkään ennen kuin tajusin ettei tarkoitus suinkaan ollut väistää koko pitkää sivua vaan pyytää väistö napakasti, höllätä ja kun väistää niin suoristaa takaisin. Jäin liikaa pyytämään. Myöhemmin siirrettiin raviin kesken väistön. Ei ihan priimaa mutta onnistui.

Opepäätyyn ruvettiin tekemään pääty-ympyrä laukassa. Ohje oli ensin laukata normaalisti eteen. Sitten testata eteenmeno irroittamalla jalat. Kun laukka pysyy niin pelkästä ulko-ohjasta ruvetaan lyhentämään laukkaa laukan tahdissa. Kun laukka on saatu lyhennettyä taputetaan molemmilla käsillä (lyhyesti, kenottamatta kaulalle) ja testataan pysyykö lyhyt laukka. Sitten ratsastetaan taas eteen normaaliin laukkaan. Siitä sitten jotenkin pois ja taas muualle väistöihin.

Neljä ratsukkoa tuntui tänään paljolta. Sain valitettavan vähän ohjeita enkä sisäistänyt niitä kerrasta. Tänään keskityttiin antamaan vain yksi apu kerrallaan. Kummasti sitä aina unohtuu puristamaan. Laukassa pidin jalkani tänään hyvin tuntumalla mutta nyt se olikin huono juttu. Hevosen pitää hoitaa oma osuutensa itse ilman jatkuvaa huomauttelua. Tämä on kuulemma se peruskoulu ja kun tämä menee ns. ilmaiseksi niin sitten voidaan siirtyä korkeakouluun ja kokoamisen pariin. Jotenkin noin.

Hemppa hoiti oman tonttinsa tänään aika hyvin. Pienten alkuvänkäilyjen jälkeen tasoittui. Ei meidän parasta menoa. Olisin tarvinnut paljon enemmän tukea että olisin saanut itsestäni irti mitä haluttiin. Nyt vähän lamaannuin ja oma-aloitteisuus hukkui. Pelkäsin tekeväni väärin. Olin myös tarpeettoman paljon kuutamolla.

Tämän kummempia kuvioita ei tänään ollut. Päälle lyhyehkö loppuverkka itsenäisesti ja loppukäynnit. En tullut kovin onnelliseksi.

Ongelmia:
en ihan sisäistänyt ohjeita kerrasta
jään yhä liikaa puristamaan ja pitämään

Parannusta:
Hemppa oli suht tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora