lauantai 9. heinäkuuta 2016

Pisteen päähän ruusukkeesta

Leirin jälkeen heti lauantaina oli Tallinmäellä ns. koulukisat eli merkkisuoritustilaisuus. Hemppa oli kahteen jo buukattu mutta onneksi minulle herui kolmas ja viimeinen rata. B-merkkiin. Ratsukoita luokassa 19. Kelinä puolipilvinen +16°C, verkka pihalla ja kisat maneesissa.

Edellinen kuski ei antanut Hempan ratsastettavuudesta tänään kovin ylistävää arviota. Vaihdettiin lennosta ja lähdin pihalle verkkaamaan. Pidin kouluraipan mukana. Alkuun Hemppa vastusteli mutta tasoittui kyllä kun vaan ratsasti ja vaati loppuun. Vaikeinta oli oikean kierroksen voltit, joissa liirasi ulos. Tätä en osannut korjata vaikka yritin monenlaista.

Käyntiväistöt lähti helposti. Ravissa tein temponlisäyksiä ja keskityin niihin siirtymiin. Parhaimmillaan hidasti istunnalla. Aika myöhään otin laukan mukaan. Vasen oli hetken työstämisen jälkeen ihan ok. Anne kommentoi että muuten hyvä mutta vähän pitkä ja etupainoinen. Olin kommentista oikein kiitollinen. Oikea ei meinannut nousta ja lävistäjällä vaihtoi. Yritin tehdä vastalaukkoja mutta rikkoi nekin. Aika monta yritystä vaadittiin että ensin onnistui vastalaukat, sitten se lävistäjä.

Annen suorituksen ajaksi päästiin maneesiin. En kovin kävellyt vaan lähinnä tönötettiin kulmassa. Oman vuoron koittaessa käveltiin tuomaripäädyn ohi. Ei mitään reaktioita. Loistavaa! Myös ravattiin, voltattiin ja laukattiin. Vaikea lävistäjä onnistui ilman vaihtoa.

Itse rata oli ihanan rento. Hemppa ei ole koskaan ennen tainnut maneesikisoissa toimia näin hyvin. Vastasi apuihini ja oli kuuliainen. Olisin voinut ehkä ratsastaa vielä vähän lisää tehoja. Nyt oli ehkä aavistuksen pitkä ja lupsakka. Kaikki tehtävät tehtiin asiallisesti. Temponlisäys oli omasta mielestäni oikein mainio. Siitä 6. Jälkimmäisessä väistössä valui etupainoiseksi enkä huomannut. Tästä 5. Käynnistä oikean laukan noston valmistelin huolella mutta yläkerrassa kävelleet ihmiset veivät Hempan huomion eikä kuunnellut minua. Maltoin silti mieleni ja pyysin nostoa nätisti. Tuli aivan liian myöhään mutta nosti onneksi oikean. Tästäkin 5. Lävistäjällä ei onneksi tullut vaihtoa. Jälkimmäinen laukka nousi ok ja uskalsin pyytää temponlisäystä. Rohkeasti ratsastettu ja 7.

Paperin numerot olivat kahta vitosta lukuunottamatta kutosta ja seiskaa. Seiskoja oli jopa 6 kpl! Joista yksi alakerrassa oikeista teistä.

Yhdeksäntoista ratsukon luokassa jäätiin lopulta kuudensiksi. Pisteen päähän sijoituksesta. Voi harmitella myöhässä noussutta laukkaa tai riemuita siitä että kaikki muut hankalat kohdat selvitettiin ja Hemppa pysyi rentona läpi radan. Prosentteja 62,174. Olen tyytyväinen! Ei voi ainakaan liikatreenauksesta syyttää.

Kaisa videoi, loppulinja puuttuu kun akku loppui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora