torstai 21. heinäkuuta 2016

Hilimalla hyppyhommiin

Hempan rokotuksen takia olin Piankin valkassa vararatsulla. Ehdottamani vaihtoehdot olivat Hilima, Kingi ja Eki. Ykköstoive meni pienen ihmettelyn kera läpi. Ryhmäjaot saatiin päättää itse ja laitettiin nämä töpölaukkaiset ekaan porukkaan. Eli me ja ponit.

Ensimmäinen kerta ikinä kun menin Hiliman kanssa opetuksessa. Alkuverkassa olin tamman säätimien kanssa aika hukassa eikä tullut mitään ohjeita. Kipitteli menemään ja hetkittäin vähän pyöristyi. Kuunteli kuitenkin. Laukassa kaatui molemmissa suunnissa sisään. Yritin olla varovainen etten aja tammaa häsläämään.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin toisessa päädyssä puomeja ravissa ja laukassa. Oikea kierros oli jopa yllättävän hyvä. Vasemmassa vietti laukassa puomeista ohi kunnes muistutin raipalla.

Sitten tultiin pientä jumppasarjaa. Oli vaikea osua keskelle ja Hilima viipotti menemään. Ope tuntui silti tyytyväiseltä. Seuraavaksi tultiin kaarevaa linjaa pystyltä okserille ja siitä vielä kaartaen toiselle pystylle. Esteet oli sangen pieniä. Ekalle Hilima kiemursi ja tuntui pohtivan että mistä pääsee ohi. Vasta lopuksi ymmärsin ratsastaa paremmin eteen ja muistin pitää pohkeet kiinni. Esteistä mentiin kuitenkin aina yli. Muttei venytty väleissä edes samoihin askelmääriin kuin ponit. Ensimmäistä kaarevaa mentiin 5,5 tai kuudella enimmäkseen.

Tultiin myös pieni radanpätkä. Tätä ennen taidettiin ylittää muutkin tehtävät osina. Rata on numeroitu Kaisan tekemään piirrokseen. Jossain välissä otettiin Hiliman kanssa niitä kiintiöpudotuksia. Kolmosen ja nelosen välillä laukka piti aina vaihtaa ravin kautta. Vieläkään ei päästy tuota alkua siististi, joten lopuksi tultiin vielä 1 ja 2 uudestaan. Esteitä oli välissä nostettu ja kakkonen taisi olla jo 80 cm. Nyt ratsastin rohkeasti eteen ja niin Hilimakin sitten ponnisti okserille kaukaa ja selvittiin väli toivotusti viidellä. Puhtaasti yli vieläpä.

Kaisalle kiitos ratapiirroksesta.
Vaikka omasta mielestäni meno ei ollut kovin hääviä kaikkine kiemuroineen niin kanssaratsastajien palaute oli hyvin positiivista. Ehkä Hilimaa olisi pitänyt vain alusta asti ratsastaa vähän rohkeammin eteen eikä himmailla tiloihin joutumisen pelossa. Esteet olivat turvallisen pieniä. Ei ollut yhtään huono hyppyhevosvalinta.

Ongelmia:
kiemurtelu esteille
pari pudotusta

Parannusta:
sain vaaditut laukkamäärät venytettyä
yleisön mukaan ei mennyt tiloihin
80 cm puhtaasti

Anne videoi menoamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora