keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Kevyt ponimaasto

Keskiviikkona tupla-Artsi ei riittänyt vaan piti päästä vielä tallille. Nyt onneksi oli yksi poni vapaana aletunnille. Pylleröllä maastoon tai itsenäisesti. Arvoin loppuun asti mitä teen. Päädyin lopulta maastoon. Lämmintä oli päälle +20°C ja ratsukoita koko letkassa 10. Me päästiin heti vetohevosen perään koska ponilla on kuulemma taipumusta yrittää kiilata ohi.

Mentiin sangen rauhallinen reissu maastoreittiä ja metsäpolkuja. Käyntiä ja ravia. Käytiin lammellakin kahlaamassa. Odotin jotain actionia mutta ei tullut pukkeja tai spurtteja. Täysin tasaista.

Laukat otettiin vasta omalla kentällä. Eipä siinä juuri valmisteltu. Sen verran monta askelta ehti kuitenkin ottaa että sain ponin värkättyä pyöreälle kaulalle ennen nostoa. Laukassa usvatin ehkä vähän tarpeettomankin paljon eteen. Vino oli tämäkin ratsu. Silti pyöreä muoto löytyi lopulta laukassakin. Oikeassa laukassa ohje oli ottaa asetus sisään, jommassa kummassa ottaa ulko-ohja kunnolla käteen.

Hauska poni eikä todellakaan tuntunut isolta (yllätys). Pitäisi olla iso poni mutta tuntui jopa Ressua pienemmältä selästä. Toki Ressusta on tovi (3,5 viikkoa).

©Kiki

Ongelmia:
ei pysytty käynnissä vetohepan vauhdissa

Parannusta:
maastossa supertolkku
kentällä sain kaikissa askellajeissa pyöristymään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora