maanantai 25. heinäkuuta 2016

Maneesin varjossa itsenäisesti Hempalla

Maanantaina heti reissun jälkeen vaihdoin pikaisesti vaatteet ja säntäsin tallille. Maastoreissulle en ehtinyt mutta ratsastamaan Hempan itsenäisesti. Lämmintä oli aurinkoinen +22°C. Hepat vielä laitumella.

Kentän kastelu ja lanaus oli menossa, joten käveltiin alkukäynnit pellon kautta ja mentiin aloittelemaan hommia maneesiin. Ei mitään ihmeempiä, ympyröitä, taivuttelua, siirtymiä ja temponmuutoksia. Oikea kierros tuntui hankalalta ja jos en vaatinut kunnolla niin Hemppa meni pitkänä puikulana.

Välikäynnit mentiin kävelemään kentälle ja ajattelin että jatketaan hommia siellä. Hemppa kuitenkin puuskutti poikkeuksellisen paljon ja aurinko porotti kuumasti, joten mentiin takaisin maneesiin. Molemmissa oli oma rauha tarjolla, ei muita.

Ravissa hidastin istunnalla, siihen vastasi ihan hyvin. Siirtymät ylöspäin oli vähän löysiä. Alaspäin muistin valmistella paremmin. Laukat nousi ravista ja pysähdyksistä hyvin mutta käynnistä todella huonosti. Kummasti tarjosi lopulta vain oikeaa laukkaa myös kun pyysin vasenta. Laukassa oli ihan hyvä säätövara.

Yritin pitää hommat kevyinä enkä lähtenyt kovin viilaamaan tai hiillostamaan. Enkä ratsastanut nippuun. Loppuravit pyörähdettiin kentällä ja käynnit mentiin taas pellon kautta. Silti hepalle tuli hiki niskaan.

Ongelmia:
laukannostot käynnistä
humma hikosi herkästi

Parannusta:
hidasti istunnalla
muistin valmistella siirtymät alaspäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora