perjantai 8. heinäkuuta 2016

Viimeinen toiveratsu eli Lola

Perjantain aamutunti oli koulua. Toivelistani viimeisenä oli Lola ja sen myös sain. Hoitaessa oli asiallisesti. Ratsukoita taas koulutuntien samat 5. Pihalla tarkeni t-paidalla. Kenttä oli yhä märkä ja rapainen. Onneksi entistä suurempi osuus oli hyvänä.

Hevoseen tutustelu aloitettiin käynnistä. Takaset tuntui vähän löysiltä joten tein väistöjä. Oikealle tamma asettui huonommin ja käänsi päätä vinoon. Sinnikkyys palkittiin tämänkin kanssa ja pikkuhiljaa meno tasoittui. Alkutunnista tehtiin avoja ja eteenratsastuksia.

Open eteen tehtiin pääty-ympyrä harjoitusravissa käyntisiirtymillä. Siirtymät oli aika pitkään vastaanvänkäystä. Rupesin ajattelemaan pysähdyksiä ja se auttoi. Ope käski ajatella eteen. Kaikesta huolimatta parani kelvolliseksi mutta meni siinä aikaa. Sitten nostettiin laukkaa. Välillä ei meinannut nousta. Ympyrät laukassa meni ihan ok mutta raviin siirtymät oli taas etupainoisena jyräystä. Ravin sain asialliseksi vasta kun tajusin ettei pidätteitä kuulu ratsastaa ohjilla vaan istuntani pitää tahdittaa ravia ja elää sen mukana. Sitten löytyi säätönappulat.

Paljon käytettiin aikaa myös jalkojen rentouttamiseen. Ensin meinasi turhauttaa mutta tajusin että tämä on juuri oikea täsmäase yhteen suurimmista ongelmistani. Ajattele painavasi päkiöitä alas. Ja sehän parani! Tuo istunnan oivallus taisi auttaa tässäkin. Tosin loppuun asti oli hankala saada asetusta oikealle läpi.

Omasta mielestäni ei mennyt erityisen häävisti mutta silti ope kehui tunnin jälkeen että sain ratsastettua Lolaa hyvin eikä vänkäillyt vinoon. Lohduttavaa.

Ongelmia:
asetus oikealle
kuskin jalat nousi

Parannusta:
ope kehui tunnin jälkeen
jalat pysyi keskittymällä vähän paremmin alhaalla
ratsu toimi paremmin istunnalla kuin ohjilla ja tajusin tämän lopulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora