torstai 7. heinäkuuta 2016

Poni-itsenäinen

Suoraan koulutunnilta vaihdoin pienestä ruunikosta toiseen. Valtsun jälkeen Viire oli aika samanmuotoinen. Mentiin tunnin jaloista maneesiin. Ensin minä ja Anne, myöhemmin myös kolmas ratsukko.

Viire eteni aika kivasti. Muttei ollut edestä kunnolla tasainen. Myötäsi tuntumalle mutta hetken kuluttua narskutteli ja nosti pään ylös. Sain nämä aina korjattua parissa askeleessa mutta yhä vaan poni hetkittäin nousi. Ravissa puksutti aika tasaisesti eteen mutta siinäkin oli samat tuntumaongelmat.

Käynnissä tein väistöjä, taka- ja etuosakäännöksiä. Ne teki aika mutkattomasti. Väistötkin lähti ihanan helposti kevyillä pyynnöillä.

Oikea laukka olikin sitten hankala. Halusi nostaa vain vasenta. Kun autoin raipalla niin pukitti. Joka kerta pukkasi raipasta ja laukka tuntui todella työläältä. Maneesi tuntui ihan liian pieneltä. Miten ihmeessä olen tällä selvinnyt puomitunnista? Kuin poni olisi vaihdettu. Pelkäsin että siinä on jotain vialla kun oli niin erilainen.

Vasen laukka nousi paremmin mutta sekin tuntui epätasapainoiselta. Mitään säätelyä ei voinut tehdä. Ja käynnin ja ravin alustavan tasainen tuntuma oli ihan hukassa. Vasta lopputunnista kävin ponin kanssa taistelun läpi laukassakin ja pyysin asetuksen sisään. Vänkäsi pari kolme kierrosta vastaan ja sitten myötäsi. Tadaa! Ja sen jälkeen ei enää pukitellut ja tasoittui ravissa ihan tasaiseksi tuntumalle. Olisi siis vain pitänyt käydä tämä keskustelu aiemmin.

Loppuun tein ympyräkahdeksikkoa. Vasemmasta oikeaan vaihdettaessa nousi hetkeksi, muuten toimi hienosti.

Ongelmia:
pukitteli
alkutunnin epätasainen
laukat todella tasapainottomat

Parannusta:
kun vaadin asetuksen laukassa läpi niin tasoittui kokonaisvaltaisesti
väisti helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora