perjantai 15. heinäkuuta 2016

Suoruutta ja väistöjä eikä esteitä

Perjantaina päädyin lopulta illan viimeiselle tunnille aletunteilemaan. Ratsun arvasin oikein eli Risto tuli. Open ja tuntiaiheen veikkasin pieleen. Opena oli tallin harjoittelija, hyvä auktoriteetti. Eikä hypätty vaan koulutunti. Lämmintä parikymmentä eikä onneksi satanut. Ratsukoita oli 6.

Alkuverkassa kommentit oli lähinnä kehuja. Jotain pientä viilausta ja käsky ratsastaa pohkeiden väliin. Laukkaa ei otettu.

Tehtävänä ruvettiin tulemaan ensin radan poikki suoraan. Siinäkin oli meille jo haastetta. Yllättävän hyvin Risto kuitenkin kulki suorassa. Vielä pidemmälle suoraan. Apujen välissä. Valmistele uusi suunta. Ensin käynnissä, sitten ravissa.

Tämän jälkeen hommaan lisättiin väistöt. Nämäkin aloitettiin käynnissä. Linjalle suoraan ja väistö sivulle. Muutama hyvä askel riitti, suoristus ja laukannosto. Suunta vaihtui joka kerran jälkeen. Myöhemmin väistöt ravissa. Ope kaipasi suorempaa hevosta. Risto suoritti suht tasaisesti väistöt mutta ainahan sieltä jotain viilattavaa löytyi. Laukannostot ei olleet ihan siistejä. Päätyihin laukkaympyrät. Niillä meinasi liirata ulos.

Loppuravissa venytti kivasti tuntumalla eteen. Ihan hauska tunti ja meille sopivan haastavat tehtävät. Jos tälle opelle on vielä alehintaisia yksäreitä tarjolla niin ehdottomasti pitää päästä!

Ongelmia:
haastavaa saada suoraksi

Parannusta:
kiemurteli kohtuullisen vähän
oli sangen tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora