torstai 21. heinäkuuta 2016

Oikealta ohi maastoesteillä

Torstai-iltana pääsin vihdoin Aaltiksen perjantaiopen silmien alle maastoesteille. 4 ratsukon porukka ja kaikki osaavia. Ratsukseni arvelin Ristoa ja sehän sieltä tuli. Juniorin kolmas kerta maastoesteillä. Tuntikaveri tarjosi Meriä vaihtikseksi mutta päädyin pitäytymään Ristossa. Merin kanssa meillä ei ole yhteistä tulevaisuutta, joten parempi ottaa hypyt mahdollisella tulevalla kisakaverilla.

Risto.

Turvaväli.

Risto oli yhden tunnin tehnyt alle, joten veto ei ollut ihan parhaasta päästä. Hellepäivän ilta oli edelleen lämmin ja edelleen reilusti päälle +20°C. Ötököitä oli.





Ravissa häntä huiski. Laukannostossa tuli ihan omia pomppuja. Pää ylös taivaisiin kunnes tasoittui. Myöhemmin yritti vetää päätä alas mutta pidin harjasta kiinni ja osasin estää.





Kun palatiin takaisin keskikolmiolle niin käytiin ensin kahden ratsukon voimin kukkulalla kävelemässä ja odottelemassa kahden muun aloittaessa. Omalla vuorolla laukattiin renkaan vieressä ympyrää kunnes oli valmista ja sitten hypättiin tukin yli. Risto meinasi häipyä ympyrältä omille teilleen useamman kerran. Oli tämä kuskillekin aika jännää. Enkä oikein osannut sanoa ruunan mielialoista. En sitten komentanut kovin tiukasti. Ehkä olisi pitänyt. Mahdoinko käyttää raippaa kertaakaan.




Ensimmäiset hypyt menivät ok. Rengaskin taidettiin ylittää ensin onnistuneesti. Kun vaihdettiin hyppysuuntaa alkoivat stoppailut. Tukkia lähestyttäessä Risto pyörähtikin oikealle. En ole varma oliko eka vai toka lähestyminen kun kiepsahdin siitä alas. Jo siinä vaiheessa oli semmonen olo että olisin tullut mieluummin ravissa mutta ope käski laukata. Tottelin. Sen jälkeen saatiin tulla ravissa. Risto rikkoi itsekseen laukalle ja hyppäsi laakana. Etuset kopsahti tukkiin kunnolla ja pelkäsin jo että mennään ympäri. Kun pääsin tasapainoon vedin ruunaa vahingossa tosi rumasti suusta. Sitten hyväksi taputtelu ja heti perään uudestaan. Tässä vaiheessa Risto yllätti ja tuli sakkokierroksen tosi asiallisesti ja rauhallisesti.

Kuski keikkumassa.

Keikunta johti maahan asti.
Renkaallekin tuli kieltoja kun tultiin toisesta suunnasta. Keskimäärin aina ensin kielto ja toisella kerralla yli. Sama myös halkopinolle takana. Tultiin myös muutaman esteen hyppykierroksia. Samat ongelmat.





Lopuksi käytiin takapolulla kävelemässä ensin esteistä ohi. Takaisinpäin ne piti hypätä. Taas perussetti että lähestytään ok ja sitten Risto häipyy oikealle. Open ohje oli että älä heti ota niin paljon suusta mutten oikein osannut tehdä muutakaan. Eikä tämäkään auttanut. Toisella yrityksellä yli. Ja vielä vikalle esteelle sama juttu. Odottelin toisen hepan alta pois ja käsky kävi mennä sen perään. Luulin ettei ehditä mutta päätin kuitenkin pyöräyttää perään. Risto yhä arpoi että mistä pääsisi ohi mutta kiemuroinnin päätteeksi päätti ylittää esteen.


Vähän epätasapainossa hypyn jälkeen.
En tullut tästä tunnista yhtään onnelliseksi. Harmitti kovasti etten osannut itse paremmin. Hypyissä en ollut mukana kuten halusin. Kävin pöpelikössä sekä nyin ruunaparkaa suusta. Enkä osannut karsia oikealta ohittelua pois. Loppua kohti ratsu hyytyikin. No, eipähän tullut Eemeliä alle.

Välillä vietti oikealle.

Mentiin myös yli.

Ongelmia:
tiukat käännökset oikealle
kuski ei pysynyt kyydissä
kuski ei aina osannut olla hypyissä mukana
lähes kompastuttiin tukkiin
kielto lähes jokaiselle esteelle

Parannusta:
kaikesta lopulta yli
ei pukitellut





Kaikki kuvat otti Vilma.

Anne videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora