tiistai 5. heinäkuuta 2016

Itsenäistä taivuttelua

Tiistain heppailumäärä meinasi jäädä kolmella tunnilla vajaaksi, joten mentiin puomitunnin perään vielä itsenäisesti. 4 ratsukkoa maneesiin. Masokistisesti halusin Taffin. Tarkoituksena taivutella se letkeäksi.

Taffi yllätti ja pyöristyi käynnissä helposti kun otin ohjat käteen. Ravissa toimenpide oli työläämpi mutta onnistui siinäkin. Tuntui että ratsastin liikaa kädellä ja liian vähän jalalla. Kehuin kuitenkin aina kun teki oikein ja myötäsin tuntuman tasaiseksi. Ihan aidosti läpi ja rento Taffy ei kyllä ollut.

Kun nostettiin laukkoja niin Taffy taas jännittyi. Kyllä sen laukassakin sai ulko-ohjan tuelle ja myötäämään. Tuli kelpojakin pätkiä mutta sitten se taas nosti kaulansa standardiasentoon ja jännittyi.

Mitään kovin ihmeellistä ei tehty. Pyöriteltiin ympyröitä ja taivuttelin. Ihan kelpoa muttei täydellistä. Laukkojen jälkeen väähän kiirehti eikä ottanut pidätteitä enää kovin hyvin vastaan. Istunnalla sain kyllä käyntiin mutta hidas ravi oli tavoittamattomissa.

Ihan ok kerta. Paranihan se mutta täydellisestä jäätiin vielä aika kauas. Katsomokommentti oli että tamma näytti pitkältä edestä ja takaa. Takaosan pitkulointiin pitäisi siis puuttua vielä aktiivisemmin. Sen tunnustan että tuijottelin ratsun niskaa. Itsenäisillä siihen on helppo sortua. Ei törmäilty muihin siitä huolimatta.

Ongelmia:
aikamoinen rautakankiratsu
lopussa kipitti
omat istuntaviat
ratsastin aika paljon kädellä
ei ollut ihan läpi eikä aidosti rento

Parannusta:
taipui ja myötäsi hetkittäin

Pätkiä menostamme (ei ääniraitaa):

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora