lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kulmanratsastusta ja myötäämisen harjoittelua

Lauantaina oli taas tuplaHemppailua. Ruuna oli vesisateessa laitumella kun kävin sen sieltä noukkimassa. Ehkä siksi oli alkutunnista vähän epämotivoituneen oloinen.

Opeksi tuli nyt ensimmäistä kertaa paikan tuuraaja. Ratsukoita tunnilla oli 3. Pihalla satoi vettä eli maneesitunti.

Koulutunti oli aika käyntipainotteinen. Alkuun taas superhaasteet eli pitkällä sivulla aseta käynnissä ulos. Meinasi mennä mutkalle koko hepo. Kuskikin istui kuulemma vasen hartia alempana. Tänään tehtiin kulmia. Ensin pysäytettiin ja sitten käännettiin kuin takaosan ympäri. Asetuksia en edes miettinyt. Oikeassa kierroksessa kuskin yläkroppa halusi kääntyä taas vain vasemmalle.

Sitten lisättiin haastetta ja ennen kulmaa väistätettiin takaosa sisään, siitä asennosta pyöräytettiin kulma ja jatkettiin pari metriä samassa asennossa. Pitkille sivuille lyhyet ravipätkät. Oli haastavaa jo näin. Seuraavaksi multa kaivattiin asetus menosuuntaan eli sulkua kulman yli. Mitään tämmöistä en muista koskaan ennen tehneeni. Hepan lisäksi rupesi menemään kuskikin mutkalle. Kai siitä kuitenkin tunnisti mitä yritettiin tehdä.

Lopuksi tehtiin (tai ainakin minä ja Hemppa) ympyrällä sulkua käynnissä ja ravissa. Pienet pätkät laukkaa. Siinäkin oli omat haasteensa kun ravipyyntö haluttiin ymmärtää laukkapyyntönä ja oikeassa kierroksessa takaosan sisällesaaminen oli kovin vaivalloista. Laukat oli kuitenkin suht tasaiset. Yhä piti muistaa kaulan ja hevosen suoruus.

Koulutunnin hinkuttelun jälkeen oli ihan virkistävää päästä hyppyhommiin. Kannukset pidin jalassa ja nappasin raipan alkuverkkoihin. Aika pian siitä luovuin kun kierroksia kerääntyi tarpeettoman paljon. 5 ratsukkoa ja esteet kasattiin maneesiin.

Alkuverkan jälkeen tultiin kavalettia pitkällä lähestymisellä ja piti laskea ensin 3, sitten 4 askelta ennen hyppyä. Yllätin itseni ja suoritin 100 % oikein. Suurin haaste oli muistaa laukata tarpeeksi eteen.

Sitten tultiin 13 metrin linjaa ristikolta okserille. Lyhyt ja pitkä myötäys. Ajattelin että keskitytään ensisijaisesti niihin myötäyksiin. Ensin tultiin 4 laukalla. Lopuksi räpellettiin ravissa sisään ja sakkokierrokselle käskettiin 3. Myötääminenkin parani kun siihen keskittyi. Pelkäsin toki että jäätiin hypyn jälkeen kovin etupainoisiksi.

Kääntötehtävä piti sisällään 3 esteen s-kiemuran. Ensimmäisellä kerralla laukka jäi välissä vaihtumatta. Toisella kerralla laukkasin paremmin eteen, laukka vaihtui ja hypättiin vielä linja perään. Välissä yleisö vähän säikytteli Hemppaa ja ruuna vähän pompahteli. Käskin vaan pitää ääntä että tottuu.

Lopuksi tultiin vielä korotettu kierros linjalle. Jälkimmäinen nousi meille kasikymppiin. Helposti ja kauniisti yli. Vähän meinasi jäädä jo ahtaaksi. Ja myötäsin hienosti! Kuvien ja videoiden perusteella kun voisin monesti mielestäni myödätä paremminkin niin tämä oli itselleni hyvä harjoitus.

Ongelmia:
mutkalla oleva kuski
hieman hyytynyt ratsu koulutunnilla
esteillä vähän säikkyi katsomoa
kuskin oikean käden sormet puutui mystisesti

Parannusta:
suoritettiin silti tunnistettavasti koulutunnilla
heppa ei jumitellut
esteillä eteni
osasin laskea askeleet ponnistuksiin
sain myödättyä ihan kelvosti
viimeinen hyppy oli hieno

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora