torstai 28. heinäkuuta 2016

Radan harjoittelua ja täsmällisyyden treenaamista

Torstain aamutunnin aiheena oli iltapäivän kouluradan harjoittelu. Ohjelmaksi saatiin FEI:n lasten esiohjelma B 2015. Itselleni ihan tuntematon tapaus.  Keli oli tänään puolipilvinen ja viileämpi. Tänään meillä oli kouluaidan pätkiä rajaamassa aluetta. Ope tuli vasta vartin yli, joten ehdittiin verkata ravissakin itsenäisesti.

Käynnissä Hemppaa piti vähän herätellä mutta sen jälkeen toimi mukavasti. Ravissa pyysin ihan reilusti eteen suuremmin ajattelematta eilisiä suoristuksia. Annoin Hempan alkuun olla vähän pidemmällä kaulalla ja tämä vähensi ohjien nykimistä.

Ohjattu alkuverkka tehtiin pääty-ympyrällä. Ravia ja laukkaa. Siinäkin edettiin hyvällä energialla ja meno oli eilistä tasaisempaa. Open korjausehdotukset olivat juuri sitä mitä teinkin ja korjasin reaaliaikaisesti.

Ohjelman treenaaminen aloitettiin ravin puolivolteilla. Me oltiin tänään ekana vuorossa ja ensimmäiselle kierrokselle lähdettiin aika kylmiltään ennen kuin olin saanut harjoitusravin järjestykseen. Toiselle kierrokselle parannettiin ja kolmas oli vielä siistimpi. S:n jälkeen piti malttaa mennä hetki suoraan, tehdä puolivoltista reilusti uu-mainen ja ratsastaa suoristuksessa 3 askelta suoraan. Sama juttu sitten muuallakin.

Seuraavana tehtävänä tultiin ravipätkän loppua ja oikean laukan osuus. Kauemmalta lyhyeltä sivulta aloitus harjoitusravissa. Askeleen pidennys lyhyemmällä lävistäjällä F-S, H:ssa laukannosto, keskiympyrä B-E-B, ensimmäisellä puoliskolla 3 askeleen myötäys (kädet suorana kohti korvia, ei koko kuski), F:stä täyskaarto uralle (oikeasti siis puolivoltti F-D ja uralle B:ssä) ja vastalaukkaa M:ään asti. Tätä tultiin kaksi kierrosta. Ravilävistäjälle rauhassa pääseminen oli hankalaa, joka vaikeutti askeleenpidennyksen alkua. Laukka nousi pyynnöstä mutta vähän jännittyneesti. Ympyrällä myötääminen tuntui erittäin epäluonnolliselta. Laukkaa piti ennen täyskaartoa kasata, vastalaukka sujui letkeästi mutta ravisiirtymä valahti raville heti kun rupesin valmistelemaan eli liian aikaisin. Toisella kierroksella rikkoi askeleenpidennyksen laukalle. Sain ottaa uusiksi ja sitten meni paremmin.

Omaa vuoroa odotellessa treenattiin pysähdyksiä, harjoitusravia sekä siirtymiä. Hemppa suuttui kun pyysin seisomaan paikallaan. Hemppa peruutti, minä pyysin eteen. Keulakin vähän keveni. Mutta tämän jälkeen seistiin huomattavasti paremmin. Ravisiirtymät parani ja reagoi istuntaan.

Lopuksi tultiin vielä oikean laukan loppu ja vasemman laukan pätkä sekä käynti raviin asti. Nyt kun ei ollut laukkaympyrää alla niin täyskaarrossa Hemppa pudotteli ja vaihtoi. Ehkä kolmannella yrityksellä tajusin ratsastaa tarpeeksi eteen ja laukka säilyi.

Yhä ravisiirtymä M:ssä oli heikko. Laukka nousi C:ssä ja lähti ihan hyvin venymään leviämättä. Takaisin päästiin vastustelematta. Kulma lävistäjälle olikin todella tiukka. Tultiin linja suht suoraan ja tämä meni rennosti. Tämä ravisiirtymä oli paljon asiallisempi. Käyntiinkin päästiin ilman suuria nykimisiä. Keskikäynnissä käsky oli että ei saa hätistellä kannuksilla. Hemppa käveli ihan itsekseen hyvin. Ravisiirtymä oli taas valitettavan jännittynyt.

Tämän jälkeen saatiin lupa keventää loppuun. Treenasin vielä siirtymiä käyntiin ja takaisin raviin ja niihin rupesi löytymään rentoutta. Loppuverkassa Hemppa oli ihanan tasainen ja suht kevyt edestä.

Ongelmia:
treeniradalla rikkoja
keulakin keveni

Parannusta:
loppuraveissa oli kivan tasainen
liikkui aktiivisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora