maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kurainen leirin aloitus

Maanantaina alkoi tämän viikon heppaleirin ratsastukset Einolassa. Ensimmäinen tunti oli koulua. Viiden hengen ryhmässä. Ratsukseni sain toivottua Viiren, joka syksyllä jäi välistä. Keli oli sateinen ja alunperin suunniteltiin maneesiratsastusta. Pihalla kuitenkin vain tihutti eikä kenttä ollut pahasti lätäköilläkään, joten jäätiin ulos. T-paidalla olisi varmasti pärjännyt mutta pidin fleecen yllä.

Hoitaessa Viire oli vähän huolestuneen oloinen. Ei sosiaalinen vaan pikemminkin epäluuloinen. Yritin olla mahdollisimman rauhallinen liikkeissäni.

Ratsastus aloitettiin melko pian ravilla kun oltiin otettu ohjat. En ollut saanut apuja vielä läpi ja Viire vänkäsikin asetuksia vastaan. Kun ope käski alkuverkata vähän rennommin niin jätin taistelut sikseen ja yritin hellemmin. Mentiin ravissa kolmikaarista. Aika työlästä oli taivutuksien kanssa kun niitä lopulta rupesin vaatimaan. Vasta hirveän venkuloinnin jälkeen tamma myötäsi. Ope käski odottaa vain kunnes myötää.

Alkuun Viire töhötti reippaasti eteen, myöhemmin tunnilla piti ratsastaa jalalla lisää energiaa. Kävi vähän hitaaksikin. Jalkoja sai ja piti käyttää paljon. Raipasta tuli pieniä protestipukkeja.

Laukkakin otettiin melko pian mukaan. Siinäkin käskettiin eteen. Lopulta vauhtia oli vähän liikaakin. Pidätteitä. Verkkalaukkana mentiin vain vasenta. Eipä siitä kovin ihanaa tullut.

Välissä testattiin käynnissä että pohkeet menee läpi ja tehtiin väistöjä uralta sisään ja takaisin.

Oikeassa kierroksessa myöhemmin ympyrällä väistätettiin takaosaa sivulle. Tätä ennen käynnissä olin saanut tamman tasoittumaan melko hyväksi. Käynnissä väistätys meni suht ok. Oli tasainen. Ravissakin suht tasaisesti. Oikean kierroksen laukka oli vaikeampi pitää yllä. Ope kaipasi meiltä lyhyttä ja aktiivista laukkaa. Monesti Viire lähes pudotti raviin ja sain korjattua. Välillä pudottikin. Toisinaan meni puolisen kierrosta että sain laukan takaisin päälle.

Laukassa tamma ei pyöristynyt. Loppuravit mentiin harjoitusistunnassa ja siinä oli sangen kiva molempiin suuntiin. Itse halusin ratsastaa vähän enemmän eteen kun ope taas olisi lähtenyt hidastuksen kautta. Antoi vapauden kokeilla kumpi sopii meille paremmin. Ravissa pyöriteltiin voltteja ja kiemuroita ja Viire tuntui hyvältä. Rupesi tosin vähän väsymään ja nyki ohjia. Viimeinen käyntisiirtymä tuli nätisti mutta keskittyminen loppui ratsulla siihen ja rupesi heiluttamaan päätä. Ope käski ottaa uudestaan. Taas siirtymä oli hyvä mutta sitten alkoi heilutus. Vaadin vielä hetken tasaista ja pyöreää käyntiä ennen pitkiä ohjia. Siinäkin meni puoli kierrosta.

Oikein kiva ja symppis tamma. Laukka oli vähän raakaa ja open kommentti oli ettei kunto ole kovin hyvä.

Ongelmia:
alkutunnista vänkäsi astuksia ja taivutuksia vastaan
laukassa ei myödännyt
lopputunnista rupesi heiluttamaan päätä
välillä pudotti laukasta raviin enkä meinannut saada takaisin laukkaan

Parannusta:
näppärä ja yritteliäs
loppuun tasoittui kivaksi

Videopätkiä meidän menostamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora